Sverigetur!

Nu är vi ganska nyhemkomna (okejdå, jag erkänner: det var i förrgår) från en liten roadtrip genom Sverige. Har lite tudelade tankar om resan då huvudsyftet var att säga adjö till min älskade farfar, och Emils gammelfarfar. Begravningen var vacker men jobbig som tusan - men är det inte så det ska vara? Samtidigt klarar jag av att beundra hans långa och innehållsrika liv och vet att han är någonstans där han har det bra nu.

Att få träffa familj och släkt igen - om än bara för en kort stund - och spendera två nätter på hotell (varav ett var fint och ett väldigt märkligt och båtliknande...) med min nya lilla familj var däremot desto mysigare!

Som kompensation mot att vi farit runt flera dagar hit och dit med Emil i en bil, medans han dessutom var snor-förkyld och kass så tog vi en liten söndagsutflykt till lekeland igår! Sist han var där var på hans ettårsdag och även om jag tror han hade himlans kul då så märks det att han uppskattar det mer och mer. Och favoriten är givetvis; bollhavet!


Dagisdags!

Imorse ringde de från ett litet mysigt dagis här i närheten som jag sökt plats hos. Emils har fått plats från 12 mars. Åh. Kan inte förstå att min lilla bebis redan växt upp och blivit ett litet barn redo för dagis-världen. Men det är han. Det är just därför jag beslöt mig för att ändra min orginalplan om att vänta tills augusti. Han behöver detta. Han behöver aktiveras, socialiseras, få rutin och struktur - och inte minst andra barn att leka med. Så det skriker om det.

Snart ger vi oss in i en ny fas i livet. Hämtningar och lämningar, packa utflyktsmatsäck, märka hundratals klädesplagg med namn och telefonnummer och kanske en runda vattkoppor ligger rätt runt hörnet?
Åh, jag är så nervös, men samtidigt så exalterad!


Plockbilder julen 2011!


Pepparkakshusbyggning!

 
Årets provisoriska julgran och lussebullsbak!

 
Emils nya hobby nr 1: vandra runt i mammas & mosters skor!


Emils nya hobby nr 2: hälla ut alla tamponger på golvet och tugga på dem...

 

Julklappsutdelning!


2012

Long time no see. Skulle väl vara en underdrift det. Men här är jag. Vid liv. Och gladare än någonsin! Efter femhundratrettioåtta klagomål om uteblivande uppdateringar och en smula irritation över att diverse personer har valt att ta den enkla vägen och bara klicka sig in på internet och uppdatera sig om Emils liv, istället för att faktiskt höra av sig och visa intresse så ger jag upp; tillbaka!

Hursomhaver. Miniuppdatering tio i topp (i kronologisk ordning) sedan sist:

1. Göteborgsbesök hos Sandra med jul på Liseberg, träffa tomten och mys.
2. Förjulsdagar i Malmö: stressigt som tusan, men alltid något speciellt.
3. Emils första "riktiga" julafton i fullständig extas med massa paket, mat för att mätta ett mindre afrikanskt land och hela tjocka släkten.
4. 27 december och en viss stor, svart, norsk bil svängde äntligen in på uppfarten och hela min kropp bubblade över.
5. Fantastisk-spektakulär-gånger1000-kväll/natt på Hilton i Malmö!!!!
6. Nyårsafton med massa nytt folk, fri bar och en Emil som var i trygga händer.
7. 2012: året som jag inte ens vågar gissa hur det kommer bli!
8. 31-års-tapas-fest hos mig med långbord genom hela vardagsrummet och mängder av fina människor.
9. Hemligt, livsavgörande och jätteläskigt.
10. Jag har fått en pojkvän!!! Efter fyra månader kändes det bara dumt att fortfarande sitta och försöka förneka hur glad jag verkligen-verkligen-verkligen är i honom. Så; nu är det officielt. Vi är tillsammans! Och jag är lycklig. Minst sagt!

Har hundratals bilder som borde läggas upp men var sak har sin tid och nu vaknade visst Emil!

RSS 2.0