Myskväll!

Jonny är ute med killarna, Emil har precis somnat - iofs i bilstolen, vilket kanske inte är alldeles lysande men det enda han accepterade (ska lyfta över honom såfort han sover lite hårdare), och detta är nog ett perfekt tillfälle att gå och hämta min påse chips! Lite lyx med ensamtid!

Annars har vi flängt runt lite här & var under Stockholmsdagarna hitills. I söndags var det jul med Jonnys mammas släkt, måndag middag hos hans syster,  och igår var det jul hos hans pappas släkt. Och däremellan har vi sprungit i butiker, hälsat på jobb osv. :)


I STOCKHOLM!

Efter en väääldigt lång biltur kom vi slutligen fram till Stockholm igår och Emil fick äntligen träffa sin farmor & faster för första gången. Som vanligt så sov han hela bilresan så när vi kom fram 01.30 så var han superpigg och leksugen... Mindre lyckat!

Innan vi åkte hade vi jullunch med släkten och Emil fick träffa sin nästkusin (syssling)! Hjälp vad stor William kändes i jämförelse med Emil... helt otroligt att de ska börja skolan samtidigt.



EMILS FÖRSTA JULAFTON!

Ååh. Emils första jul. Och han...SOV GENOM HELA DAGEN. Vanligtvis vill han knappt sova alls på dagen, men under julafton - självklart. (vilket leder till att han nu ligger pigg som en mört och pratar och sparkar i sängen..klantbebis!) (Tydligen så nästan tuggat sönder sitt fina lejon som han fick av tant Tina också....)

Igår var det äntligen dags att träffa Caroline och söta lilla Devin. Vi var beräknade med bara två dagars mellanrum så pojkarna är nästan nästan jämngamla och HERREGUD vad faschinerad Emil var av en annan bebis. Måste vara åtminstone topp 5 över de mest spännande händelserna i hans liv. Han tittade och pratade och försökte hoppa länge och längre fram för att komma riktigt nära.

På kvällen kom Elin på besök och vi hade lite familjemys-lille-julafton-kväll med chips & julfilm!

Ikväll är vår sista kväll i Malmö. Imorgon kommer släkten på jullunch och sen far vi vidare mot nya äventyr i Stockholm.


 
Tomtedräkten som vi sprungit runt och letat i hela stan efter kunde han ha i ca 5 min... sen var det rätt i smutskorgen. Iofs så var han ändå inte så speciellt förtjust i den...


Emil (och vi också för den delen) fick massa massa fina saker! Av moster fick han bland annat tofflor med skallror i och OJ vad intressanta fötterna blev helt plötsligt!


Devin & Emil! SÅ HIMLA SÖTA!


Föräldrafritt för Emil!

Oj, oj, oj. Dagarna rusar iväg lika fort som de alltid gör när vi är i Malmö. Idag har vi (hör & häpna!) lämnat bort Emil till barnvakt för allra första gången. Så han har fått leka med mormor & bestefar (och givetvis moster) hela kvällen. Superläskigt och jag ville aldrig sluta krama honom när vi kom tillbaka. Men han verkade haft det jättebra och det känns viktigt att mina föräldrar får lite extratid tillsammans med sitt barnbarn nu när vi bosatt oss 60 mil ifrån dem.

När vi kom hem låg Emil nöjt och åt sin kvällsflaska iförd ny ren pyamas och var sedan redo att nattas. Då blev det vin & ostbricka en stund i källaren tillsammans med mina föräldrar och nu är det sovdags för oss också!

Imorgon ska Emil för första gången få träffa en bebis i hans egen ålder när Caroline och Devin kommer på besök. Spännande!

Mysiga dagar i Malmö!

Emils första natt i egen säng gick mot all förmodan hur bra som helst. (den andra också, för den delen) Han sov precis lika bra och länge som vanligt och Jonny och jag kunde för en gångs skull få sova nära, nära brevid varandra istället. Lyx!

Efter Emils frukost-flaska la vi oss däremot alla tre i 90-sängen och sov ett par timmar till! Trångt, men mysigt!

På kvällen var det dags för min hitta-på-något-utan-bebis-debut och SÅ himla konstig känsla det var. Men blev en jättebra dricka-vin-och-prata-minnen-kväll med Sanne, Sofia och Mimmi. :) Ibland saknar man det att bo i Malmö helt galet.

Nej, nu ska jag tydligen upp och dricka varm oboy med cognac i (?).  


I MALMÖ! :)

Äntligen är vi i Malmö men det är ju inte klokt vad mycket längre tid det tar att åka 60 mil med bebis!! 10,5 timmar. Dubbla det vanliga. Huuh.



Emil sov åtminstone nästan hela resan!


I Göteborg fick han mysa lite med Sandra!


Natti natti! ÅH, vad liten han ser ut i den stora sängen!
Men mormor & morfar hade bäddat och gjort det så fint så vi måste ju bara testa!
Spännande!


Best regards from Zié and family!

Fick ett brev av mitt fadderbarns familj där de redogjorde exakt i detalj vad de köpt för min födelsedagspresent till honom. Åh. Helt otroligt vad man kan få för 500kr. Jag blir så lycklig! Det är liksom tack vare mig som han och hans familj har alla dessa sakerna nu. Tack vare mig som de har en get!

Dessutom så hade han skickat med en teckning som han ritat. Så himla fin pojke!

1 goat (<3)
2 suits of short trousers
1 pair of plastic shoes
1 loincloth wax (??????)
2 dresses
1 packet cubes magi (<3)
1 loincloth fancy (?????)
2 kg of sugar
10 local soaps
2 soaps
1 pair of shoes
1 can of nescafé
2 biscuits
4 candies (<3)
1 bag of salt

   

Nu är det bara några ynka timmar kvar tills vi åker till Sverige och ÅH vad jag längtar! En vecka i Malmö och en vecka i Stockholm. Emils första långresa, Emils första julafton och Emils första möte med en massa andra släktingar! :)


Övning ger färdighet!

Åh! All träning har gett resultater. Emil har äntligen fattat att han kan använda händerna för att sträcka sig och ta på saker. Vi har övat och övat med hans katt över honom och jättenära ansiktet. När han sen har viftat med händerna och råkat nudda vid med handen så har han;

1. Sett sina händer röra vid katten.
2. Känt kattens mjuka päls mot sina händer.
3. Hört mitt "JAAAAAAA".

Och nu har han lyckats koppla ihop allt detta! Han är visserligen inget vidare på att sikta men han ligger superkoncentrerad och kämpar som bara den med att pricka katten, mitt ansikte eller vad det nu än är som dykt upp över honom. Sen när han väl lyckats träffa så blir det plötsligt lätt som en plätt och han slår gång på gång på gång på samma ställe, och tycker att det är jättekul!

Tror fortfarande babygymet är lite överkurs. Men snart så!

Världens duktigaste!

Förresten så blev våra bullar jättefina;

Inte alls så att vi helt plötsligt insåg att vi inte hade något vanligt mjöl hemma så vi fick ta något läskigt grovt mjöl som gjorde att bullarna såg ut och smakade som havregrynsgröts-bullar. Ägg att pensla med hade vi förresten inte heller. Och sen glömde vi bullarna i ugnen så de blev brända.

Men här ser det åtminstone fortfarande lovande ut!





/ världens sämsta bullmamma!


Mest verkliga & obehagliga drömmen någonsin!

Inatt drömde jag att jag smittats av hiv och nu skulle jag dö i aids. Hahaha. Men det värsta är att jag fortfarande går runt med obehagskänslor i hela kroppen för det var så OTROLIGT verkligt allting i drömmen och jag måste hela tiden intyga mig flera gånger om att det bara var en dröm. Satt till och med och googlade i drömmen på hur länge man lever innan man dör om man får aids. Och vad som skulle hända med Emil när jag dog.

Det roligaste är att det var GABBI som smittade mig, efter att hon varit på en afrika-resa. Och jag var så förbannad och besviken på henne för att hon inte verkade bry sig eller ha dåligt samvete för att hon förstört mitt liv. Och min mamma ville inte hjälpa till att ta hand om Emil när jag blev sjuk eller dog för hon tyckte det var så jobbigt att byta blöjor och orkade inte gå upp tidigt på morgonen.

Egentligen så visste jag i drömmen att hiv inte är något som gör att man dör med en gång. Men jag och Gabbi kom fram till att afrika-aids nog var farligare än annan aids. Haha?


Lucia! :)

Igår började vi slå in julklappar och nu är det verkligen inte många dagar kvar tills jul. Emils första jul! Ska bli så himla mysigt! Har varit runt på massa ställen och letat efter tomtedräkt till honom men det verkar vara slut överallt. :( Men vi får väl hitta på något annat fint! Och på lördag åker vi till Malmö! Åååå!!! 

Mitt senaste trix att bädda in Emil i en massa gosedjur för att få honom att vilja sova ensam var totalt...misslyckat. Men vi har haft det så bra och bara myst i soffan hela dagen i alla fall, så vad gör det. Hushållsarbete kan vi göra ikväll när Jonny kommer hem. Eller nej förresten, då ska vi baka lussebullar. För idag är det Lucia!!!!

 


<3


De finaste som finns! Jag älskar er! (speciellt katten)


Fixardag!

Tar en paus från vår 100%-iga fixardag medans Jonny är iväg och tankar bilen och handlar smör. (intressant information!). Vi kör tvättmaskiner, skruvar upp hyllor, packar upp kartonger, organiserar om i förrådet osv osv osv.

Ska bli så skönt att få det fint hemma så vi kan ha lite julmys ikväll! Packa in julklappar, dricka glögg och äta pepparkakor. Har ju knappt hunnit med något julfirande hitills iår, pga flyttkaos. Men ikväll så! Ska starta en julskiva nu bara för att! :)


HIPP HIPP HURRA!

Idag fyller Emil 2 månader! <3

 


Julstämning!

Woho! Idag har Emil sovit TVÅ gånger i sin egen säng på dagen! Två av fyra försök kan väl tilläggas - men ändå! På natten vill jag fortfarande bara bara ha honom hos mig men det är toppen om han lär sig att det inte är så väldigt farligt att sova ensam heller. Så får jag tid till lite andra saker på dagen också. Framsteg!

Fast helst sover han ju fortfarande uppe på mig eller sin pappa... och inte mig emot det. Tokigt mysigt... och det hade ju faktiskt varit betydligt värre om det var tvärtom. :)

Nej, nu ska jag ut och mysa lite med mina pojkar som ligger i soffan och tittar på något tråkigt bilprogram!

Idag kom Jonny hem med en julblomma som överasskningstack för att jag ringde ett jätteläskigt försäkringsbolagssamtal som ingen av oss egentligen vågade ringa. <3


Emil har hittat sina händer!!!

Den senaste veckan har Emil gjort en fantastisk upptäckt: han har händer!! Helt otroligt. De där viftande sakerna som ibland har flygit förbi hans ögon tillhör alltså HONOM. Och han kan styra dem. Wow. Denna upptäckten är precis så faschinerande att man kan spendera hela dagen med att ligga och titta och beundra dem. Eller helt enkelt bara kontrollera att de fortfarande finns kvar, och det fantastiska fyndet var på riktigt! Vad vet jag?

Mag/nackträningen har blivit lite mer komplicerad eftersom att han nu kämpar sig så högt upp att han gång på gång tippar över. Sen ligger han lika chockad på rygg var gång och undrar vad som hände.

 


Gynekologbesök!

Tillbaka från gynekologen. HUU. Mamma försökte lugna min nervositet igår med "det gör i alla fall inte ont". Nej, okejdå, tänkte jag. Det kanske är lite obehaligt men det gör i alla fall inte ont. Jag ska nog överleva! .....INTE ONT!??!?!??!?!??!? Ursäkta? Det gjorde SVINONT!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men allt såg åtminstone superbra ut och han började med att säga att "oj, vad fint du har läkt".

Emil tyckte däremot inte att det var sådär fantastiskt kul att ligga i vagnen och vänta men tillslut blev vi räddade av en av receptionisterna som kom och tog upp honom. Sen när jag kom ut så var Emil med bakom disken och hälsade på kunder, tog emot betalningar och såg hur nöjd och glad ut som helst.


Morgonfågel!

Uuuh... godmorgon. Kan ju börja med att påpeka att jag & Emil inte brukar vara vakna såhär tidigt. Men idag är det slutligen dags för min väldigt försenade 6-veckors-kontroll hos gynekologen. Uu. Livrädd.

Annars funkar det jättebra med Emils sovning. Vi har precis börjat försöka få lite läggtider till honom, istället för att bara låta honom somna ute hos oss när han är för utmattad för att vara vaken längre. Så vid tio-tiden är det sista flaskan, sen blöja och pyamas - och bums i säng. Då sover han i ett streck till sex-sju kanske. Då är det dags för frukost för Emil och jobbresande för Jonny. Sen somnar vi allt som oftast om igen tills Jonny ringer och väcker oss vid tio-elva... lyx!

Nej, nu ska jag gå ner och väcka Emil så vi kommer iväg någon gång.... -13,7 ute. Inte så väldigt frestande.

Trött på att flytta!

WOW! Idag lyckades jag äntligen knäppa knappen (utan att kvävas!) på ett av mina gamla par jeans! HURRA!

Och vårt hus börjar se mer och mer ut som ett hem för varje dag som går! :) Är så glad att allt är klart med flytten nu. Hu.

Nästa gång jag flyttar ska:

1. Det inte vara en meter snö.
2. Det inte finnas en nyfödd bebis i huset som kräver 100% uppmärksamhet.
3. Inte 2 personer av vår lilla 4-manna-flytthjälp bli sjuka.
4. Inte släpet vara så tungt lassat så att det fastnade i backen och vi (/dom) fick bära upp alla möblerna hela vägen till huset och sen låta släpet stå där nere tills en av grannarna erbjöd sig att köra upp det med sin (något bättre däck-utrustade) bil.
5. Vi inte sälja till en äcklig städpedant och därmed inte förlora 2.500kr. (speciellt inte när vi FAKTISKT hade slitit timme efter timme efter timme med att skura lägenheten)

Men Emil är glad och det är allt som räknas:


Hälsostationen!

Vikt: 5575 gram
Längd: - (mäts först vid 3 mnd)
Huvudomkrets: 39,7 cm


Åh, vad det är spännande att titta på snö:


(och titta vad duktig jag är på att stå!)


HEJDÅ FINA LÄGENHET, HEJ LILLA HUS!

Ikväll ska vi iväg till gamla lägenheten och lämna över nycklarna. Åh. Kommer verkligen sakna vår fina lägenhet:

 

  

Men å andra sidan så har vi ju precis flyttat in i ett ett helt otroligt mysigt litet hus, så jag ska verkligen inte klaga:

 
 


RSS 2.0