Bio-dejt!

Idag har Emil varit på dejt. Jonny & Glenn tog med sig Emil & Julia på barnvagnsbio och såg Hangover 2. Nu var jag ju inte med eftersom någon måste jobba (hmpf..) men de verkade ha haft det riktigt bra. De små hade lekt tillsammans på golvet och suttit hand i hand i brevid varandra i en biostol och käkat majskrokar för glada livet.

Obs! När Emils majskrok var slut hade han tydligen ställt sig upp mot biostolen, själv sträckt ner handen i majskrokspåsen, tagit en krok, och satt sig ner igen för att äta. Imponerad!
Däremot är Julia jätteduktig på att säga mamma och pappa medans Emil håller sig till "ÖH", "EH", "AAH" och "AAAEEUUIOOO" ungefär. 
 



Sjölejon!

Emil har alltid älskat att bada. Men sedan han lärde sig att 1. sitta själv i baljan och 2. att det går att plaska så har hobbyn nog stigit ett par hundra steg uppåt i rangordning. Han bokstavligt talat tjuter av skratt medans han slår, slår, slår på vattnet och allt som befinner sig inom tre meters avstånd blir plaskvått.
Och om man tror att han ska tröttna efter ett tag så har man garanterat fel. Under stora protester får man tillslut lyfta upp honom från det lilla ynka iskalla vatten som fortfarande finns kvar i botten.

Men en nöjd bebis är en nöjd mamma! :)



 


Kärleken mellan pappa & son

Happ. Då var det måndag igen. Veckorna går verkligen fort, men helgerna ännu snabbare. Är det ens möjligt? Just nu ligger Jonny och läser saga för Emil. Vi har satt igång babyvakten så han ska kunna berätta för mig när det är dags att värma välling, men det innebär också att jag kan sitta och höra på hela deras sagostund. Jättemysigt!

Något som säkert de allra flesta mammor kan känna igen sig i är att det finns inget finare än att se sin pojkvän och sitt barn leka och gosa tillsammans. Emil tycker att hans pappa är den absolut roligaste i hela världen och brukar titta beundrande upp på honom. Man blir alldeles varm i hela kroppen när man ser hur de båda skiner upp när de får syn på varandra. Fina, fina ni.

När Emil somnar ska jag dra i alla självbehärskande spakar som finns för att inte be Jonny åka och köpa godis till filmen vi tänkte se. Huff. Får se hur det går med den saken..


Tekniknörd?

Det roligaste Emil vet är:

1. Mobiltelefoner
2. Datorn
3. Fjärrkontroller
4. Kameran

osv, osv, osv.

Frågan är om jag borde oroa mig?


Tågbana

Imorse fick Emil inviga sin fina tågbana som han fick i julklapp, medans pappan fick sig lite extra sovmorgon för en gångs skull. Mycket uppskattat och brio-tåg är tydligen väldigt goda att tugga på.

Annars är vi ganska trötta och lata idag. Vi har fått i oss lite frukost i soffan och har absolut inga planer för resten av dagen. Vilket bara känns jätteskönt. En riktigt söndags-söndag.

 


Sofia på besök!

I fredags kom äntligen Sofia hit. Som jag längtat!! Jag hade tagit med mig papp-muggar till jobbet, så vi firade in helgen med vin redan på vägen hem. Efter lite pizza och i-ordning-fixande fortsatte vi med mer vin, drinkar och shots.
När vi kom in till stan mötte vi upp min f.d. arbetskollegea Dan och min tjejkompis Miranda som jag inte träffat på minst två evigheter och dansade hela natten.

I lördags kom Linnéa & Gabbi för att hälsa på. Vi trotsade vädret och köpte grillmat så vi kunde mättat ett halv afrikanst land. Kött, kycklig, qourn, svamp, klyftpotatis, potatissallad, vitlöksbröd, tzatziki, bearnéssås, stor sallad, cocktail-tomter och frågan är om jag ens fått med mig allt då. Extremt lyxigt!



Fredag!

Redan fredag igen? Helt otroligt! Och idag kommer min kompis Sofia (hon som skrev låten till Emils dop)  till Norge på besök! Ikväll blir det utgång, förmodligen bara vi två och imorgon kommer Linnéa & Gabbi hit och myser med oss!

Och efter denna helgen så har hälften av pappaveckorna passerat. Även om jag tycker det är kul att vara tillbaka på jobbet, så saknar jag sönder Emil varje dag. Känns som att jag missar så otroligt mycket när jag bara får se honom ett ynka par timmar om dagen. Men han busar på som vanligt och river ner allt som kommer i hans väg. Aktiv är bara förnamnet.

Nu har jag tvingats tacka nej till fast jobb på mitt dagis två gånger. Första gången p.g.a. att jag var höggravid, och nu för att vi helt enkelt inte är redo att sätta Emil på dagis. I mina ögon är han allt för liten. Och om vi så ska leva på nudlar och saft för att kunna vara hemma ett år till så är det värt det.


 
Har inte mycket av bilder nu när det är pappan som får stå för fotograferandet, men här är åtminstone Emil i Lönneberga in action.


Förkylning nummer 3!

En hel natt med nästan tolv timmars 100% ostörd sömn var allt som behövdes. Sen var jag frisk som bara den och inte en enda sjukdag var nödvändig. Kan ju inte riktigt säga att det kändes så när jag burrade ner mig klockan 8 med flera lager kläder, täcke, och dubbla filtar. Ibland är ett gästrum guld värt. :)

Tyvärr så verkar det vara Emils tur nu. Det rinner från näsan, han hostar, är glansig i ögonen, allmänt ynklig och vaknade gråtande ett stup i kvarten hela natten. Stackars liten. :( Alltså; förkylning nummer 3.


Emils favoritlek (när han är frisk). Hoppa på knä efter dammsugaren och slå på den tills han lyckas träffa stänga-av-knappen.


Dålig uppdatering!

Här har det inte hänt mycket på sista dagarna. Ber om ursäkt för det. Har haft mycket att tänka på, men lite att skriva om. Idag har jag dessutom åkt på en ordenlig förkylning som trappats upp under dager (i kombination med dödens träningsvärk, inte ok!). Så ikväll blir det sängen samtidigt som Emil. Storsatsar på miraklet att vara frisk till imorgon!!!

Godmorgon!!

Igår ringde vår bankrådgivare och ville att vi skulle komma på ett litet extramöte eftersom vi inte hann allt förra gången. Men precis som sist slutade det med att vi bara satt och pratade om andra saker, t.ex. ritade kartor på vart vi bodde (= jättenära varandra!), vart man kunde åka och titta på lamor och vad som hände hans fru när hon var höggravid. Men tycker tvärtom bara att det är kul att han är så personlig och engagerad. Jättesöt är han!

Igår skickade Martin ett sms och frågade om jag ville servera/stå i baren på ett bröllop på lördag, och jag svarade kanske en smula för glatt om hur mycket jag längtade. Men faktum är att jag älskar att vara med på bröllopen. Alla är så glada, bruden är så vacker, bröllopsvalsen så romantisk och om inte det vore nog så får man äta trerättersmiddag och bröllopstårta. (visserligen ute i köket tillsammans med kökspersonalen, men vad gör det?)


Och idag fyller världens bästa mamma - min mamma - år! HURRA!!!


Bondgårdsutflykt!

Idag åkte vi på bondgårdutflykt med jobbet! Vi fick klappa får, borsta hästar, titta på kycklingar och åka häst & vagn. SÅ HIMLA MYSIGT!! Kändes absolut inte som att jobba. Har alltid så himla roligt när jag är på dagiset. Hade det inte varit för Emil och för att vi måste betala räkningar så hade jag nästan kunnat jobba gratis! Känns jättelöjligt när man sitter hemma och längtar efter att gå till jobbet nästa dag, men så är det!

(dock så kan jag aldrig krama & pussa Emil tillräckligt när jag äntligen får se honom efter en lång dag, och får höra om allt nytt han gjort! min skatt!)

Emil & Julia

Sara hade lagt upp lite bilder av Emil och Julia från 17 mai.
Tycker de är så himla söta tillsammans!!!




17 mai!

Idag har det varit norska flaggor precis överallt, varenda människa har vandrat runt i bunad (norsk folkdräkt) och radion har bara spelat norska sånger. Det är nämligen 17 maj - norges nationaldag och ingen kan fira natioaldagen som norrmännen. Faktiskt lite tråkigt att svenskarna inte har samma tradition och inte tillåts vara stolta över sitt land. Minsta lilla flagga eller ton ur nationalsången, och man blir genast stämplad som främlingsfientlig.

Hursomhelst så åkte vi in till stan för att Emil skulle få uppleva sin allra första 17 maj. Vi tittade på tåget, åt gott, och träffade allt från vänner, kollegeor, gamla grannar till f.d. husläkaren på plats. Inte många som stannar hemma en sådan dag! :)


 
 



Mysig dag!

Bankmötet idag gick jättebra (förutom att han visade några skräckscenarium på eventuell räntehöjning, hu!). Förhoppningsvis, förhoppningsvis kan han hjälpa oss med försäkringen men egentligen är jag så trött på allt vad försäkringsbolag heter så jag vågar inte hoppas något i förskott.

Sen mötte jag upp Tonje, och hennes dotter Thea och hade en mysig lunch på Jonas B som ligger här i Drammen. Helt fantastiskt söt flicka, som var nöjd och glad med att bara sitta i knät och leka med sina leksaker. Inte alls som Emil som flög runt på golvet, skulle smaka och klättra på precis allt och absolut inte hade lust att sitta still ens en minut. Aktiv är bara förnamnet!

 


Eurovision-kväll & bebisfika!

Hade en toppenkväll i lördags trots att Sverige inte vann, regnet ösade ner och killarna totalbrände allt kött! Verkligen jättemysigt!!! Sara & Glenn hade barnvakt åt Julia och Gabbi & Christer hade åkt hela vägen från Stavern för att vara med.

Idag ska vi först i bankmöte och sen ska jag & Emil fika med en tjej från mammagruppen. Egentligen skulle hela gruppen träffas men tydligen var det ingen annan som kunde. Men det ska åtminstone bli mysigt med fika och bebisprat, och kul för Emil att bekanta sig med lilla Thea som bara är 3 dagar yngre än honom.


HEJA SVERIGE!!

Okej, jag är kanske ingen super-schlager-fantast men ikväll har vi bjudit in några stycken på grillning & eurovision, så nu är det bäst för Sverige att vi vinner (och bäst för vädret att det där utlovade regnet håller sig borta)!! :) En smula deprimerande dock att Norge inte klarade kvalet så att vi fick en norge-mot-sverige-anda.

Nej, nu måste vi gå och lägga köttet i marinad och leta upp den svenska balkongflaggan på vinden!

HEJA SVERIGE.


Premiär för tandborsten!

Tandborste inhandlat. Tandkräm inhandlat. Tänder stuckit fram.

Alltså ingenting som håller oss ifrån tandborstningen. Kanske inte sådär väldigt mycket i hålförebyggande syfte, utan snarare för att ska en god vana och vänja honom vid tandborstning som kvällsrutin.
- Roligt att tugga på tandborsten, och gott med tandkräm blev resultatet!



Haha, det börjar definitivt bli läge att skruva upp låd-barnsäkringarna vi köpte för några veckor sedan. Åtminstone om vi vill kunna förvara någonting som inte är dreggelskyddat i lådorna.

Att öppna och stänga lådor är absolut inga problem länge. Inte heller att dyka ner i dem. Stänga dörrar mitt framför ögonen på mamma eller pappa och plocka ut alla dvd-filmer från bokhyllan och kasta dem på golvet är andra nya hobbies. (VAD HÄNDE MED MITT PYTTELILLA SPÄDBARN??)




HIPP HIPP HURRA!!!!

I onsdags fyllde Emil 7 månader. <3 


 
 


RESER SIG UPP!!!!

Idag kom Emil på att ifall man vill ha något; varför vänta tills någon ger det till en? För allraste första gånger drar han sig själv upp till stående med hjälp av möbler. Och jag är imponerad till sprängningsgrad!





Tillbaka ifrån de döda!

Äntligen har vi en fungerande dator igen. Har dock ett sjukt stort jobb framför mig med att ladda ner alla program på nytt och plocka in alla filer och bilder från hårddisken i datorn. Men först & främst så måste jag få berätta om allt som hänt den senaste veckan: galet mycket!!

Sista dagen mina föräldrar var på besök hade vi en mysig picknick precis vid en liten lekplats och vädret var perfekt:






Ingen dator!

Jag kan ju inte påstå att det kom helt oväntat; men igår sa det poff och nu har jag ingen fungerande dator. Så nu är den på reperation (hoppas innerligt att det går på garantin!!!) och jag har dammat av Jonnys gammel-gamla maskin. Men faktiskt: med en rejäl mängd tålamod så kan man åtminstone kolla det absolut nödvändigaste (betala räkningar ej inräknat..).

Men därför kan ni räkna med en helt värdelös uppdatering framöver. :)

Presentdags!

Justdet! Måste berätta om alla galet fina presenter vi fick.

Inflyttningspresent till oss: Baby-vakt. (ÄNTLIGEN!!!! Något vi minst sagt behövde. TACK!)
Inflyttningspresent till Emil: Baby-pool! (såå himla söt, längtar tills vi kan använda den.)

Påskpresent till oss: Lykta som brinner när man häller i en vätska och tänder på. (jättecool!)
Påskpresent till Emil: Bamse-snickar-byxor, t-shirt och superbra bitring! (ååå, jag älskar snickarbyxor!)

Från min syster till oss: Massa anteckningsblock med bilder på Emil som hon fixat på tryckar-praktiken. (HERREGUD, vad fint och perfekt present. TACK!)
Från min syster till Emil: Linne, shorts och supersöt sked. (helt galet sött)

Dessutom hade de med sig massa saknade och beställda svenska varor som välling, majskrokar, bröd och annat.


 

 


Bilder från dagen!

Fantastiskt mysig dag! På dagen tog vi en långpromenad (nåja, med mina mått mätta) längs vattnet inne i Drammen och avslutade med fika på Union Brygge. Vi hittade också ett litet tivoli som de slått upp inne i en park där Emil fick rida lite på en stillastående drake och tyckte därmed att tivoli var roligaste uppfinningen någonsin. Dagen avslutades med en massa god grillmat och därefter lite vin & glass i soffan. 

(och så måste jag få skryta igen: EMIL KRÖP!!! på riktigt!)
 


 


FÖRSTA KRYPSTEGEN!!!!

HAN HAR GJORT DET! I någon (/några?) veckor har Emil lyckats ta sig upp i krypställning, och sedan stått och vajat fram & tillbaka utan att riktigt förstå hur han ska bära sig åt för att ta sig vidare. Ibland flyttat en hand framåt för att sedan snabbt falla pladask på mage.

MEN IDAG. Från ingenstans alls. Plötsligt hände det! (lite som att vinna på triss). Plötsligt bara kröp han. Flera steg. Sen upp igen och några steg till. HELT OTROLIGT. Vill bara berätta för hela världen. Skrytmamman!

/ världens stoltaste föräldrar till världens bästa pojke.

 


Malmö-besök

Igår kom efter mycket om & men, och några felkörningar mina föräldrar äntligen fram! Vi hade en mysig kväll med presentöppning (bilder kommer) och lax.
Tyvärr var jag tvungen att jobba idag. Sånt är livet men de andra verkade ha haft det bra i alla fall. De hade lekt på lekplatsen, fikat på nya caféet och Emil hade varit på toppenhumör! Tror han stormtrivs med besök och extra uppmärksamhet.

Nu är jag åtminstone ledig hela helgen! Hurra för det!




Hälsostationen!

Idag var vi som sagt på hälsostationen för 6månaders-kontroll av Emil. Först var vi inne hos hälsosyster och tittade på han vikt- och längdkurvor och sen gick vi in till läkaren som undersökte honom från topp till tå. Fick en massa beröm för att han var strålande glad, otroligt aktiv, stark och nöjd med livet.
Sådant de säger till varje förälder men självklart sitter man ändå där, och ler från öra till för för att de också insett hur otroligt speciell och fin han är.

Längd: 71,6 cm
Vikt: 8945 gram
Huvudomkrets: 44,7

Mormor & Bestefar!

Idag har jag på eget initiativ sagt nej till jobb. För idag kommer nämligen mina föräldrar på besök, hela vägen ifrån Malmö, och det är mycket som måste fixas. Men ska bli jättekul att visa dem hur vi bor och allt nytt som Emil lärt sig! 
Dessutom ska vi ner till hälsostationen på 6-månaders läkarkontroll för Emil. Spännande att se hur stor han blivit.

:)


Emil & Julia

Emil är förälskad! Det var nästan lite kärlek vid första ögonkastet för Emil idag. De tittade på varandra med stora förvånade, och intresserade ögon. De höll varandras händer. De pratade och skrattade. Men sen försökte Emil ta sig närmare Julia och lyckades skrämma henne rejält. Haha, och givetvis tog Emil efter och de började gråta ikapp.

Frågan är om han blev så rädd av hennes plötsliga gråt, eller om han blev sårad av hennes avvisande (haha), eller om han ens visste själv varför han blev ledsen. Men så fortsatte det i alla fall. Julia verkade tycka att det var jättespännande och roligt - men helst på lite avstånd - och Emil ville helst fram och vara lite närgången.

Hursomhelst, en jättemysig dag och jag är verkligen så glad för att vi fick tag på varandra! :)


...och ett par sekunder senare:


Bebis-träff!

Om en timme eller så kommer en tjej som heter Sara, och hennes dotter Julia hit. Vi var på samma förlossningsförberedande kurs i höstas och efteråt har jag ångrat som tusan att vi inte bytte nummer.
Men för bara någon vecka sedan loggade jag in på familjeliv.se och såg att någon skrivit och frågat om vi inte var på samma kurs och att hon hade ångrat precis samma sak.
Så himla roligt!! Det skiljer bara en vecka mellan Emil & Julia, så det ska bli riktigt kul att se hur de reagerar på varandra!

Barnpassning på gymmet!

Efter jobbet idag blev jag upphämtad av Jonny (och Emil, som jag saknat sönder i massvis). Sen åkte vi till gymmet och jag låste upp mitt pausade medlemskap. NUUU är det banne mig dags! Vi tänkte premiärtesta barnpassningen de erbjuder på gymmet, bara för att se hur det funkar.

Först gick allt jättebra. Emil var på världens humör och blev stormförtjust i tjejen som jobbade där
, och de andra barnen. Jättemärklig känsla dock att bara gå och lämna honom. Hos främmande! Men när vi gick förbi glasfönstret påvägen tillbaka så hoppade han glatt omkring i armarna på de äldre barnen och verkade ha det hur bra som helst.

Men sen gick det inte många minuter innan ett av barnen kom ut för att hämta mig. Då hade Emil suttit nöjd och glad på golvet och lekt, när han plötsligt börjat titta omkring sig och insett att mamma & pappa var inte där - och blivit alldeles förtvivlad.

Ååhå. Stackars, stackars liten. (hönsmamma!) Så jag gick in och lekte lite tillsammans med honom - så han fick vänja sig vid stället och hans pappa fick träna klart.



"Titta, vad jag kan"

Om Emil fick bestämma så skulle han stå såhär mest hela tiden. Han går upp i krypställning sen står han och vajar fram och tillbaka med hela underkroppen, precis som om han tog sats för att hoppa. Han har dock inte riktigt fattat det där med hur man rör på benen för att komma framåt.



Valborgsmässoafton!

Igår var det valborg. En högtid som visserligen inte firas i Norge, men vi hade Linnéa & Gabbi på besök och hade ändå tänkt grilla lite bara för att få lite valborgs-käsla. (blir ju åtminstone en nästan-brasa). Men eftersom att vi - fortfarande - inte har köpt någon grill så fick det bli taco istället. För varken första och definitivt inte sista gången. Men inte mig emot! :)
Vi hann också med en picknick nere vid vattnet, och mata fåglarna. Sedan fick Emil vara lite med sin pappa medans vi promenerade runt lite i området och spelade kort på balkongen i solen. Jag älskar sommaren!

Idag har vi knappt fått gjort någonting. Vi har tittat på film och ätit kladdkaka som Jonny (!!!) bakat. Och nu är de påväg hem till Oslo, tillsammans med råttburen. Kommer faktiskt sakna de små liven. Det jag däremot inte kommer att sakna är att dammsuga runt deras bur 2-3 gånger varje dag - herregud vad det flyger hö omkring dem.


 



RSS 2.0