Eurovision!!

HIPP HURRA!! I lördags hade vi eurovisions-"fest" här hemma! Precis som förra året. Gabbi & Christer svek oss till förmån för Köpenhamn men Sara och Glenn kom tillsammans med Julia.
Tur med vädret vore en underdrift.  Det var högsommar deluxe med en temperatur varmare en sydspanien. Barnen lekte, plaskade i vattnet, åt glass och pussades. Vi solade, grillade och ÅT.

När barnen lagt sig blev det dags för godis, vin och eurovision. JAAAA, WHIII, HURRA FÖR SVERIGE. Tycker lite småsynd om Norge dock, men så går det när man skickar en helt värdelös kopia av Eric Saade...


Ny uteplats!

Är så lycklig över min lilla gräsplätt och så nöjd över att jag inte bor i en liten lägenhet med bara en balkongfjutt. Speciellt med tanke på Emil som ä l s k a r att vara ute och inte kan vara hemma en minut utan att stå vid verandadörren och gnälla efter att få komma ut.

Och nu har vi äntligen fått det extra fint ute! Vi har spolat bort flera års skit med högtryckstvätten, oljat in hela altet och agerat byggmästare för att få upp nya grillen och utemöblerna. Så kom inte och säg att inte vi är händiga! (samtliga detaljer kring monteringen och x antal alternativa lösningar däribland såg-kapning, saknade skruvar och ståltrådsfästning har medvetet uteslutets)

För att fira vårt mästervärk så spenderade vi hela fredagskvällen ute med grillmat, drinkar och mys och vägrade gå in förren långt ut på natten! Äntligen sommar!



(ps: jaja, detta är en engångsgrill. fråga inte varför..)

Ambitiös i trädgården!

Idag är jag riktigt imponerad över mig själv! Har åtminstone gjort en riktigt bra start i projektet: trädgård. (okej, vi har bara en liten gräsplätt utanför dörren, men ändå!).

Jag har:

- Skurat och lagt upp bortskänkes-annonser till både de gamla trädgårdsmöblerna och grillen. Innom 5 minuter var båda bortlovade. Hurra! Imorgon får vi förhoppningsvis upp allt det nya så då gäller det att ha plats!

- Rensat tonvis av maskrosor på baksidan! Förstår inte riktigt hur vi i princip kan ha fler maskrosor än gräs men med tanke på att jag förmodligen är den enda i hela kvarteret som ens äger en maskrosplockare så är det kanske inte så väldans konstigt ändå...

- Klippt gräset för första gången iår! Vilket märktes. Hoj och hej vad tusen gånger mer avancerat det blir när man ska klippa 2 decimeter långt gräs med en usel billigklippare utan motor. Dagens träning; check! (+ dagens solning. eftersom det är högsommarvärme ute så vore allt annat än en bikini totalt överflödigt.)

Hmm, ja. Det var väl ungefär det. Men det har faktiskt tagit mer eller mindre hela dagen!
Ikväll är det oljning av terassen och balkongen som gäller! Men först ska jag ner och hämta en liten pojke på dagiset som förmodligen också fått galet mycket sol och utelek idag. Och vänta in en dödsbra pojkvän som kidnappat vår lånade högtryckstvätt i bilen.


  

 
Åå, vad jag längtar tills flera riktiga sommardagar!
Här är Emil i poolen förra sommaren - toknöjd!


Hyttetur!

Nu är vi hemma igen efter en helg med massa god mat, vin och sol på Orust tillsammans med min familj. Emil blev alldeles sjövild av att komma ut i skogen och sprang runt, runt, runt ute på gräset - lycklig som bara den! Dessutom fick vi firat min mammas födelsedag!

Och plötsligt från ingenstans föddes en ny längtan i mig. Något jag aldrig tidigare ens tänkt en tanke på och på en sekund kom jag den norska kulturen milslångt närmare. Men TÄNK vad mysigt med en alldeles egen liten stuga. Som man kan åka till lite sådär då och då. Ingen lyx och inget dyrt. Bara ett litet pyttehus inne i skogen, med en öppen spis och inte allt för långt till en badstrand. Där jag kan hänga upp små söta gardiner, och sätta ljusstakar i fönstrena.




Och sist men inte minst. Männen i hår:

GRATTIS NORGE!

Då var det dags för den norska nationaldagen igen. Dagen då alla norrmän förvandlas till galningar som springer runt i folkdräkter, viftandes med sina flaggor och sjunger patriotiska sånger. Hela landet förvandlas till ett enda virrvarr av rött, vitt och blått och överallt är det folk, fest och ljud.

Själva befann vi oss i Dans hemtrakter på Spikkestad. Tittade lite på tåget, åt glass och njöt!

 
 

 


Mr and mrs beslutångest!

Okej. Två personer med extrem beslutångest kan inte vara något annat än tidernas värsta kombi. (och tänk: ändå är det tidernas bästa!). Som det här eviga bekymret med att bestämma middagsmat. Idag var det alltså "fredags"mys som gällde och planen var hämtmat. Så långt allting bra. Men nuförtiden finns det ju lite fler alternativ än pizza. Och snackar vi romantisk middag med tända ljus och gott vin vid bordet, eller några öl och en film i soffan?

Alltså fanns det bara en lösning. Lottdragning!

Middag:
Hamburgare
Indiskt
Kinesiskt
Sushi
Pizza
Turkiskt

Plats:
Köket
Vardagsrummet
Terassen
Sängen
Badrummet



17mai-fest!

Igår var det 17mai-fest på Emils dagis:) Tonvis av föräldrar, syskon, mormor&morfars osv samlades för att äta korv med bröd, äta kakor och dricka saft. Och såklart gå i tåget och sjunga tillsammans med orkester och hela köret. Mysig dag:)

Idag har jag gått runt med en härlig fredagskänsla hela dagen. Nu startar nämligen långhelg med ledigt helt fram tills måndag. För även om jag är ledig om dagarna så är det alltid något extra speciellt med fredagar när man vet att man har flera mysiga dagar med hela lilla familjen tillsammans framför sig!


Imorgon är det dags för det riktiga 17mai-firandet, och det är ju en mindre sensation i sig med tusentals galna norrmän med flaggor, tåg, konfetti och hela köret. Tycket det är dags för Sverige att visa lite patriotkänsla också. Småtragiskt att 50% av befolkningen förmodligen inte ens vet när nationaldagen är. Heja Norge på den punkten!
Sen på fredag packar vi bilen och drar söderut på "hyttetur" med (nästan) hela min familj! Flera mysiga familjedagar väntar och ett födelsedagsfirande av min kära mor!




Emil satt mäkta nöjd och körde bil tillsammans med Caroline när vi kom till barnehagen igår:)

Akuten :(

Åh-usch. Ibland är det helt förfärligt att vara mamma. Som när man står och trixar med bilstolen medans lilleman leker med en bil på trappavsatsen upp till huset. Allt är frid och fröjd och vi gör oss klara för en liten biltur. Plötsligt händer det som inte får hända, och Emil tar ett steg bakåt - rätt ut i luften och ramlar baklänges rätt ner och träffar huvudet mitt på stenkanten som går runt gräsmatten.

Det går ett par sekunder, kanske fem, av fullständig tystnad. Sen kommer det. Gråten som aldrig vill ta slut. Hjärtskärande skrik. Blod som rinner från bakhuvudet och kletar ner hela håret. Plötsligt fick vår lilla utflyckt en klar vänding och ny destination: akuten.

På sjukhuset blev vi åtminstone väl ompysslade av både sjuksköterska och läkare. De rakade av en massa av hans hår, tvättade och rengjorde och konstaterade att det såg värre ut än det var och inte behövde sys. Istället fick han lite lim i hålet och vi fick åka hem igen:) Slutet gott allting gott!
(men obehaglig var det. tusen gånger om.)


Älskade skatt; skulle önska att jag kunde skydda dig mot allt ont!


Försäkringsbabbel

Denna dagen har jag vigt åt försäkringsbolagens kryphål. Min nya bil behöver ju försäkras och dessutom har jag insett att min nuvarande hus/innbo-försäkring kanske ligger i dyraste laget. Så nu har jag ägnat ett par timmar åt att skicka runt mail till mer eller mindre varendra bolag i hela landet (många!).

Snabba som attan är de flesta på att komma med erbjudanden och ju fler jag får, desto mer kan jag pressa dem mot varandra och på så vis vandra neråt i pris! Hurra! För försäkringar är egentligen både löjligt dyrt och tråkigt och jag kan komma på minst ett dussin miljoner roligare saker att göra för pengarna.

Nej, nu ska jag få på mig lite vettiga kläder och komma iväg på körlektion!


Aggi-kväll!

Lördagkväll. Storeman är på fotbollskväll, lilleman har somnat för natten och jag har en ostbågepåse som skriker efter att få öppnas. Ibland är livet helt enkelt på topp! (obs: livet är väldigt mycket på topp när både kärleken och sonen är här också men min ensamtid är bara min och den njuter jag av till max!)

Nästan hela dagen idag har spenderats i Oslo, när vi irrade runt i landets mest kaotiska trafikupplägg och fick till allt från köpcenter, till bilhandel och "svensk" pizza! När vi kom hem så fick Dan plötsligt väldigt bråttom iväg till middag och något som minst sagt verkade vara årets viktigaste fotbollsmatch (som enligt mina observationer inte riktigt verkar gå som önskat...). Jag och Emil har badat skumbad, blåst såpbubblor i mängder, lekt i solen på balkongen och haft långnattning. Mys!

Inledde lördagsmorgonen med en liten försenad 1½-års-present. Här hemma går det nästan till 100% i bilar nuförtiden, så vad vore den mer ultimata presenten om inte ett garage?
Förstår inte riktigt hur jag har lyckats få en biltokig son, men Dan är åtminstone nöjd och fyller huset med små metallbilar (?), och Emil klagar knappast...så jag får helt enkelt bara gilla läget! Kunde varit värre. Kunde definitivt varit värre.

 





MIN FÖRSTA BIL!!!

Jag har köpt en bil! Jag har visserligen inte ens i närheten av något man kan kalla ett körkort. Men så är jag ju inte heller riktigt känd för att göra saker i rätt ordning.
Exempel; standardplanen är 1. Bröllop 2. Hus 3. Barn.
Själv började jag med barnet, tog huset därefter och sparar bröllopet för framtiden:) Så varför kan jag inte börja med bilen och ta körkortet därefter? Prima plan!

Hursomhelst så är jag hellycklig över min lilla blåa halvskruttiga bil! Den är kanske lite smårepig, supertrång och relativt olyxig men den är åtminstone min. Dessutom är den liten och smidig, vilket betyder att en halvblind/lam smurf borde klara att parkera den, den har 5 dörrar (väldigt viktigt!), hade inte gått alls så farligt långt och var allmänt söt! Nu kan jag åtminstone övningsköra med något som inte borde klassas som jeep och som dessutom är en firmabil som jag är livrädd för att ens få ett dammkorn i lacken på.







Skogsutflykt!

Första maj, ledigt mitt i veckan och sommarvärme deluxe! Eftersom att Dan är en liten skogsmulle så blev vi övertalade att följa med en liten tur ut i skogen och grilla vid vattnet. Absolut ingen dålig idé tyckte Emil!

 
 



Och tadaa, Emils inledande karriär som fotograf (vilken talang):


Teoriprov: CHECK!!!!

Okej, jag har kanske glömt berätta detaljen om att jag -slutligen- bestämt mig för att ta körkort! Ja, jag är inte den snabbaste kniven i lådan (dock en ganska skarp en!), men nuså. Har faktiskt inte haft behov för det tidigare. Och sådär väldans gammal är jag väl inte?
   Nu har jag iallafall insett att det är alldeles förbannat opraktiskt att inte ha körkort när man har en ung liten herre på dagis. Hur i hela fridens namn hade jag egentligen tänkt mig med o-tajmade bussbyten hit och dit, fram och tillbaka för att hinna innan stängningsdags på dagis? Dessutom vill jag ju knappast att han ska bli ett 07-17-barn heller.

Hur som haver så köpte jag mig en teoribok efter att jag avslutat övningsköringskursen i onsdags. Efter att mer eller mindre sträcktläst boken rakt igenom en gång så tänkte jag i måndags att; jamen varför inte ge det ett försök? Försöket blev gjort och; jag fixade det!!! (med ett endaste ynka bauta-irriterande fel...)
Synstestet som man gjorde i förbindelse med teoriprovet gick däremot åt helvete.
- Kan du läsa den raden som pilen pekar på?
- .......eh. Nej?

Och vad gäller körkortsbilden så tänker jag inte ens prata om det. Var helt oförberedd på att bilden togs i samband med provet. Hade håret uppsatt för att dölja det faktum att jag varit för stressad för att ta en välbehövlig tur in till duschen på morgonen. Dessutom var jag sönderstressad över att det bildats lång kö utanför automaten som stod och suckade åt mina något upprepade tryck på "ta en ny bild"-knappen....
Men vi har iaf fått övningskört ett par gånger de senaste veckorna, och imorgon har jag min första körlektion. 18.00. Tänk på mig!


RSS 2.0