För alltid - Sofia Fritzon

Förresten; om ni vill lyssna på den fantastiska sång som min vän Sofia skrivit och tillägnat Emil och som hon sjöng på dopet så finns den här.

Har lite svårt att komma över hur rörd jag blev när hon plötsligt överraskade med det!

Svensktoppen Nästa 2011 Sofia Fritzon

















Sovmorgon!

Självklart ringde Jonny igår just medan jag höll på att natta Emil och sa glatt: "HEJ älskling, jag är påväg hem nu!" "Tack för att du förstör min kväll", svarade jag surt. Okej, riktigt sådär kanske jag inte menade det, men jag hade verkligen sett fram mot liten tid för mig själv. Istället fick vi en jättemysig kväll tillsammans, och det är ju inte helt fel det heller!

Och imorse var Emil vänlig nog att ge mig sovmorgon fram tills halvtio. Så himla skönt! Nu ligger han och förmiddagssover lite, och jag har jättetråkigt. Undra varför det är så mysigt med ensamtid på kvällen, men inte på dagarna. Förmodligen för att man känner att det är en massa saker som man borde göra på dagen..

Såhär ser det förresten ut när Emil kämpar sig framåt på golvet:


 
 


Ensam-tid!

Ikväll ska Jonny jobba över så nu har jag & Emil varit nere i butiken och handlat lite godis och mat! Tänkte ha maraton med någon dålig serie såfort Emil somnat. Kanske man skulle lägga en ansiktsmask också? Sånt man aldrig har tid med annars. Hoppas verkligen han tänker jobba länge nu, haha. Blir lite halvdeppig om han kommer hem halv-sju och Emil fortfarande är klarvaken. Nä, nu vill jag faktiskt utnyttja min ensam-kväll! :)

Emil har förresten varit superduktig idag och verkligen kämpat sig framåt på golvet. Väldigt, väldigt sakta visserligen MEN några decimeter fixade han, med mobilen som lockbete. Han drar sig fram några millimeter, sen tittar han upp på mig och ser alldeles överlycklig ut innan han försöker igen. Så stolt jag blir.


 


Produktiv som tusan! (med mina mått mätta)

Tittar ut genom fönstret och undrar lite vad som hände med våren? Det ser jättekallt ut idag och har inte varit minsta gnutta sol. Jättetråkigt. Så vi har hållt oss inne idag. Emil har av någon anledning varit ovanligt trött och är just nu inne på sitt andra lång-sovnings-pass så jag har passat på att fixa med lite småsaker. 
  
Har satt upp en rullgardin i fönstret (så nu slipper min syster gnälla över det nästa gång hon kommer på besök. eller vid närmare eftertanke så kommer hon nog gnälla ändå, för att färgen säkert inte är tillräckligt mörk.), lagt ut en liten matta på golvet och skruvat upp en läslampa. Plötsligt blev det mycket mysigare här inne! :)

Dessutom har jag fixat det trådlösa internetet som jag lyckades ha sönder för ett tag sedan. I flera veckor har vi haft en enorm 20-meters-sladd mellan boxen och datorn, som står en halvmeter ifrån varandra. Inte sådär fantastiskt snyggt. Och så har jag strykit lakanen som skräpat i hallen i flera dagar, och packat upp en massa ved.

Alltså; lyckad dag!

Skeptisk till fiskpinnar!

Igår åt vi något så avancerat som fiskpinnar till middag! Fick en massa rester över och tänkte att "varför inte låta Emil smaka lite?" Men fiskpinns/potatis-moset blev knappast någon ny favorit. Haha. Inte för att jag ger upp. Han SKA ärva min förkärlek till fiskpinnar.


 
 


Helgen!

Har haft en jättemysig helg och bloggen har fått komma lite i andra hand.

I fredags var jag hembjuden till Jenny på tjejkväll.
Hon hade bakat en massa gott, ställt fram vin och skaffat en riktig tjejfilm. Känns så roligt när man kommit upp i den åldern att åtminstone hälften av de andra tjejerna också hade barn, några var gravida och huvudsamtalsämnena kretsade kring förlossningar och graviditeter.

På lördagsmorgonen tog jag, Jenny och Emil en fika på en jättemysig uteservering ända nere vid vattnet! Äntligen är det så varmt så man kan sitta ute. (okejdå, med några filtar runt sig). Vi tittade på ankor, planerade för sommaren och njöt av solen.

På kvällen åkte jag in till Oslo för att gå på Carros avslutningskväll innan hon flyttar till USA. Vi åt taco och kladdkaka, spelade singstar och sen vill jag egentligen inte säga så mycket mer än att även om man har både barn och husamorteringar så har man fortfarande behov för att bara vara 21 ibland!

På söndagen myste vi hemma med tv-serier, god mat, promenad och ostbågar.
Borta bra men hemma bäst!


Matschema:

Den där fasen jag skrev för ett tag sedan verkar ha varit just en fas! Och en kort sådan. Sedan någon vecka tillbaka är han helt som vanligt igen, förutom att han fortfarande är lite kinkig med mat-burkarna. Men vi tar det lite lugnt med dem! Nu när vi dessutom infört mackor på menyn - som han älskar - så är det verkligen ingen anledning att stressa. Är helt övertygad om att det kommer!

Såhär ser en ganska så vanlig mat-dag ut här hemma nu:
(tiderna är ganska flexibla beroende på hans sömn)

08.00: Vaknar och får 200ml ersättning.
12.00: Gröt + macka och vatten.
15.00: 200ml ersättning.
18.00: Middag/gröt + fruktpuré och vatten.
21.00: 200ml ersättning. Somnar för natten.

 
Mys i soffan innan läggdags!


Lilla vän, mamma älskar dig över allt!

 


Ingen vidare bullmamma!

Emil har varit febrig och utmattad efter vaccinet och sovit större delen av tiden idag så jag har haft det jättetråkigt. Jag har tvättat kläder, jag har strykit kläder, jag har plockat undan, diskat, betat av en stor del av den överfyllda hårddisken på tv-boxen, fått iväg några viktiga mail och.. vad gör man sen?

Jo: man bakar, fick jag för mig. Men eftersom att vi bakar ungefär en gång varannat år så är ju inte precis skåp och låder toppade med spännande bakingredienser. Alltså satte jag mig och letade efter något recept som inte innehöll: mjölk, bakpulver, kakao eller mer än 2 dl socker. 
  
Så nu har jag en massa vaniljdrömmar som står i ugnen och väntar på att bli klara! (eller ja, massa och massa. receptet lovade 40-50. jag fick ut 13). Kan ju bli minst sagt intressant det här. Hoppas förresten inte oljan var så viktig. Bytte nämligen ut en halv deciliter olja mot... max en tesked olivolja, vilket var allt vi hade i olj-väg.


Slagen hjälte!

Emil verkar bli mer påverkad av vaccinet denna gången, men absolut inte något oroväckande mycket. I perioder av eftermiddagen har han varit lite smågnällig och känts varm - utan att ha någon jättetemp - men mestadels av tiden har han legat helt utslagen i soffan och gosat med mig! 
  
Visst är det mysigt när han för en gångs skull vill ligga still och kramas hur länge som helst, men jag saknar ändå min vanliga aktiva kille som blir rastlös efter 30sekunders stillaliggande.
Nu har han precis somnat för natten så vi får väl helt enkelt hoppas att han är pigg och glad när han vaknar igen!


Hälsostationen!

Först & främst måste jag ju bara säga att vi är sensationelt bra på att gissa! Han vägde 8250g - alltså precis mitt emellan våra två gissningar! Sen har han även rundat 70-strecket på längden, vilket betyder att han snart är 20cm längre än sin födelselängd. Det är ju inte klokt!!!

Emil var super-fachinerad av de andra bebisarna och älskade att ligga och prata med, klappa på och sno deras leksaker från dem. Han var i fullkomlig extas och försökte tillochmed rycka nappen ur munnen från dem. Han skulle ha allt.
 
Tyvärr så kom vi också till det oundvikliga: vaccinationen. Usch. Det var minst lika hemskt som första gången. Han satt i mitt knä och log och babblade med hälsosyster och tyckte att han träffat på världens snällaste dam när hon plötsligt sticker honom med en lång nål i rakt in i benet, inte bara en utan två gånger (!!!). Sen tog tvärt deras vänskap slut. (igen)

Vikt: 8250 gram
Längd: 70,2 cm
Huvudomkrets: 43,8 cm


Godmorgon!

Idag släpade jag mig upp samtidigt som Jonny åkte till jobbet, 07.15! Vi ska nämligen bort till hälsostationen alldeles strax och kolla vikt & längd, samt vaccinera Emil. Ska bli jättespännande. Vi har varit lite dåliga på att gissa denna gången men jag tror Jonny har sagt något om 8,3 kilo. Då tippar jag på något under..säg, 8,2 kanske.

Har förresten gett upp hoppet om att komma in på skatteetatens hemsida och kolla skatten. Förhoppningsvis kommer den i brevlådan idag istället. (man kan ju alltid hoppas..)

Skattetaten

Aaahh. Här har jag längtat, och längtat i flera veckor efter att kunna logga in på skatteetatens hemsida och se deklarationen och skatteåterbäringen/restskatten som skulle komma upp idag 08.00. Men vad händer? Jo, systemet har kraschat! Oväntat? Inte det minsta. Irriterande? JA!




Hursomhelst. Nu ligger Emil och förmiddagssover men såfort han vaknar tänkte jag att vi skulle ta oss en liten tur in till stan. Så himla fint väder och sitta inne är det sista jag tänker göra!
   Men först planerar jag att bege mig ut i snömassorna i trädgården och hämta ett par av trädgårdstolarna. För igår smälte den sista snön bort från balkongen så inget snack om saken; DÄR ska stolarna stå så vi får lite användning för dem. :) 


Underbara vår!

Ja, här kommer ännu ett löjligt hurra-för-våren-inlägg men jag är verkligen SÅ glad för att vintern äntligen börjar ge med sig. Jag är nog världens sämsta vinter-människa och såfort kylan börjar komma på hösten så vill jag mest bara gå och gömma mig någonstans och inte öppna ytterdörren förren blommorna slår ut igen.

Men i veckan väntas det upp till 12 grader och sol så nu är det dags att vakna upp igen! Ska försöka hinna med både glass på union brygge med Madeleine, och kaffe på uteservering med Jenny i veckan, bara för att fira in våren. Och på onsdag är det dags för Emils andra vaccinations-spruta. Uff. Stackare.

Igår var så varmt i solen att ytterkläder kändes överflödigt. Emil fick därför inviga balkongen helt & hållet i sina vanliga innekläder och DET kan jag säga uppskattades. Jättespännande att kunna pilla på saker istället för att ha händerna instängda i tjocka vantar. Så himla skönt att bara gå rätt ut. Snart dags att köpa solkräm!



Övar på att sitta!

Att sitta är något vi övar mycket på hemma nuförtiden! Det är så roligt att se hur han blir bättre och bättre för varje dag. Tror verkligen inte det är länge kvar nu innan han är riktigt stadig.

Om ett par timmar kommer Madeleine och hennes pojkvän, och Sebastian hit. Ska blir så roligt! Madeleiene träffar jag ju lite då & då, med Sebastian har jag faktiskt inte sett sedan hans ettårs-kalas - i september! Han måste ha växt hur mycket som helst! Kul att se hur de små reagerar på varandra också.


 


Fint i hallen!

Äntligen, äntligen har jag fått upp min fina bänk & nya tavlor i hallen. HURRA. Det var ju helt värdelöst att vänta på att Jonny skulle ta tag i det. Tusen gånger mer effektivt att göra det själv. (fördel 2: nu hänger tavlorna dessutom rakt, till skillnad från de som han har haft ansvaret för!)

 


Vårpromenad!

Nu börjar jag äntligen våga hoppas på att våren verkligen är påväg. Var ute på en liten tur imorse och överallt rann det smältsnö som samlades i stora vattenpölar. Aldrig har jag väl blivit så glad över att se en massa slask. Insåg efter bara några meter att vinterjacka var ett fullkomligt idiotiskt val. När vi kom hem satt grannarna ute på balkongen i t-shirt och solade. Hoppas, hoppas det fortsätter så! Då kommer snön vara puts väck på nolltid!

 
 


Grabben äter bulle!

Igår tänkte jag att "NU SÅ, nu kanske han har kommit över sin matvägran och vill smaka något gott". Gjorde i ordning en tallrik till honom men redan efter första skeden ser han ut som om jorden gått under, och till på köpet så klöks han upp allt och vägrar ens öppna munnen igen. Under tiden har Jonny kommit hem, gått ut i köket och hämtat en vetebulle som han börjat tugga på. "testa att ge honom lite av denna", säger han.

Trodde inte för mitt liv att det skulle gå men testa kan man ju alltid. Bröt av en pytte-pytte-bit och la på tungan och MINSANN, MINSANN, han fick i sig den. OCH gapade efter mer. (!) Oj. Googlade lite på det och insåg att det faktiskt inte var helt ovanligt att börja ge mackor i 5-6-månaders-åldern. Hade jag aldrig trott!

Här händer det grejer!!

I över en månads tid har det stått helt still i Emils ta-sig-fram-på-golvet-utveckling, men NU verkar det äntligen lossna! Han fixar fortfarande inte att åla rakt framåt men inom loppet av någon ynka minut tar han sig ändå från ena änden av rummet till den andra, genom att ..hmm, hur ska man förklara det, slalom-åla sig fram. 
Så otroligt underhållande att se på!!

Plötsligt blev vi väldigt stressade att ta oss ut och köpa grindar till trappen. Har ställt en resväska i vägen för tillfället, men det känns ju som en ytterst tillfällig lösning. Dessutom kommer garanterat Jonny braka rätt in i den när han kommer hem från jobbet om några minuter, klant som han är.

Tänk vad mycket som händer, och tänk vad fort det går!


Besök på Malmö Museum!

Trots att det var åtminstone tio år sedan jag var där sist så såg allt ut precis som jag mindes det. Emil är väl fortfarande alldeles för liten för att uppskatta det men jag & Jonny tyckte åtminstone att det var mysigt att strosa omkring och titta på allt!

Ska bli så himla roligt när Emil blir större och man kan börja åka på utflykter och hitta på saker som HAN verkligen tycker är spännande! Legoland, Astrid Lindgrens Värld, Skara Sommarland, Kolmården, solsemestrar med bamseklubben och så vidare, och så vidare, och så vidare. Ja, innan han ens hade hamnat i magen så var redan dussintals resor inplanerade och nu är det snart dags. Underbart.

'
 
 
 


Doppresenter:


OJ, vad mycket fint Emil fick! :)


Bara en fas?

Emil har den senaste tiden kommit in i något som jag åtminstone hoppas bara är en sämre fas. Han är svårare att lägga, vaknar alldeles för tidigt, och det är inte heller helt ovanligt att han vaknar för ett nattmål - vilket han inte gjort sedan han var 5-6 veckor.
  Den enda mat han accepterar är gröt. Alla typer burkmat/hemmalagad mat vägrar han, och får kvälningar. Även de sorter han älskade för bara någon vecka sen. Ersättning kan man få i honom litegrann, men oftast lämnar han nästan hela flaskan. Han kan ju inte leva på gröt, stackaren. :(

Dessutom så har han blivit löjligt mammig, vilket han inte varit förut. För några dagar sedan satt han och myste i vardagsrummet med sin mormor och hade det jättebra när jag kommer upp från trappan. Såfort han får syn på mig börjar han gnälla och sen är deras stund förstörd. Och så har det fortsatt. Jättejobbigt och jag får så dåligt samvete när han vägrar alla andra, inklusive sin pappa, men blir lugn hos mig.

Får hoppas att allt snart ordnar upp sig! Kanske bara är en bieffekt av börja-sova-i-egen-säng-förändringen, och eftervärkar från magsjukan han fick i lördags på dopet. (vilken förövrigt smittade 90% av min familj) 


Minneslunden!

Ja, i tisdags vände vi alltså tillbaka till nordligare bredgrader igen. Kan ju inte säga att det kändes roligt att svänga in på uppfarten och se snö, snö, snö överallt. Får hoppas våren kommer hit snart också!

Blev ett litet stopp vid ullared på vägen. Haha. Vi skulle egentligen bara titta inom och köpa någon ynka pyamas till Emil och sen snabbt köra vidare. Fem timmar och ett ordentligt kvitto senare var vi åter ute på vägen. Förstår inte alls vad som hände? Ändå sprang vi förbi alla avdelningar och hann knappt titta alls.

Men nu är Emil alldeles dödstrött och jag ska förska få honom i säng en stund!


Åkte också förbi minneslunden så Emil äntligen fick träffa sin morfar,
och min pappa sitt första barnbarn!
Allt var så otroligt fint där. Som om tiden stod still.


Nu reser vi hem igen!

Tänkte bara skriva ett snabbt hejdå! Nu håller vi på att packa ihop allt och snart avgår bilen tillbaka till Norge, och vinterkylan. Kanske vi tittar inom på Ullared och kanske vi hittar Gabbi & Christer som också åker turen skåne-norge idag på vägen. Vi får se! :)


Uttråkad i Malmö!

Igår låg vi hemma med sjukdomen och försökte bli friska. Idag tänkte jag utnyttja det faktum att vi fick några bonusdagar i Malmö och hitta på något! Vilket inte var det lättaste. Jonny är mesig och påstår att han fortfarande är trött. Ingen har lust att bli magsjuk så vi hittar ingen som vill ta en fika eller kramas lite. Vi har inga badkläder med oss, barnvagnsbion var inte idag, det är för kallt för picknick, barnteatern var fullbokad och vi har inga pengar till köpenhamnshopping. 
  
Då återstår alltså bara en sista utväg: nu drar vi till museet och tittar på ormar och ubåtar. Haha, har inte varit där på år & dar, så det kan ju minst sagt bli intressant. Oj, vad gammal man känner sig när man helt plötsligt får lust att gå på museeum..


Dop-bilder!



Fortfarande i Malmö.

Vi blir kvar i Malmö någon extra dag. :) Jonny springer fortfarande och spyr ett stup i kvarten och är absolut inte redo för att sätta sig bakom ratten och leda en 60-mils-resa. Lite tur i oturen faktiskt för i Malmö trivs jag bra!

Idag har vi tittat på reprisen från melodifestivalen som vi missade igår och bara myst. Emil är nog Sveriges nästa schlagerbög. Han älskar melodifestivalen och ett ivrigt fan av Sanna Nielsen (!??????). Nåja, nu har jag åtminstone underlag till att bli en riktigt pinsam tonårsmamma som berättar för alla hans tuffa skolkompisar om hans dans & kärlek till schlagerlåtar som liten.

Såhär fin är vår kille i sin nya hel-dress idag;

 


Igår var det dop!

Ja, minst tvåtusen saker som kunde gå fel. Och även om kanske inte allt gjorde det så var det helt klart inte smärtfritt heller. Dagen började TIDIGT med att Jonny sprang upp och spydde. Några timmar senare var det Emils tur. Och så fortsatte det hela dagen.
   Tack & lov för att vi hann duka på fredagskvällen för annars vet jag sannerligen inte vad som hade hänt. Båda killarna låg helt utslagna under hela förmiddagen medans vi andra fick stressa runt som galningar för att få allt klart i tid.

Detta ledde till att Jonny inte klarade av att stå med framme i kyrkan. Och Emil sov bort hela dopfikan, förutom några få uppvaknanden då han var supergnällig och absolut inte ville vara social med de stackars gästerna som åkt långt för att få se honom.

Men trots allt så hade jag en jättebra dag! Alla gäster kom (förutom Robban som missat vilken dag det var, klant!) och Emil fick fantastiska och genomtänka presenter. Kakorna och drickan räckte (och blev över i mängder) och efteråt hade vi en mysig middag här hemma där min och Jonnys familj för första gången fick bekanta sig lite med varandra!

Dagens bästa var när vår solist, som även är en av mina närmaste vänner, överraskade med en extra, egenskriven till Emil tillägnad låt som avslutade dopakten. Allt mitt smink förstördes och inte ens prästens ögon var torra efteråt!!! Tack, tack, tack.

Bilder kommer.


HIPP HIPP HURRA!!!

Idag fyller Emil 5 månader. <3 

  


Dagen före dop(-are)dagen!

Puh. Har stressat oss igenom hela dagen känns det som! Men nu är faktiskt det mesta färdigt. Lokalen är färdigdukad sånär som några smådetaljer, kakor, kaffe och servetter är inhandlat och komihåg-listan inför morgondagen är skriven.

Nu kan vi äntligen pusta ut, lägga oss och VERKLIGEN längta efter morgondagen! Hoppas bara allt går bra. Känns lite halvnervöst med minst tvåtusen saker som kan gå fel. Hoppas folk har överseende.

Natti.



Vagnen är mycket mer spännande när man kan sitta!


FRAMME!!!

Äntligen, äntligen, äntligen är vi framme i Malmö!



När vi kom fram mitt i natten var det mysbäddat!


Älskade lilla fjäderfä!


Kärt återseende mellan moster & Emil


Äntligen är dagen här!

Godmorgon, godmorgon. (okej, jag erkänner min lögn redan här. datorn ligger nerpackad i en väska och detta inlägget är skrivet igårkväll, och publiceras nu som ett tidsinställt inlägg).

Förhoppningsvis ser allting ut såhär just nu:
1. Jag är otroligt utvilad och eftersom jag gick och la mig tidigt som jag planerade.
2. Jag har duschat, packat ner allt det sista, diskat Emils flaskor, kollat upp busstider och avverkat resten av min a4-sida med att-göra-punkter.
3. Emil ligger snällt och sover i sin säng och låter mig fixa allt ovanstående.

Men mer realistiskt är väl att:
1. Jag är dödstrött eftersom jag inte alls gick och la mig i tid. Inte ens i närheten.
2. Jag stressar runt som en dåre för att åtminstone försöka hinna med en åttondel av min att-göra-lista.
3. Emil är klarvaken och kräver 100% uppmärksamhet vilket leder till att jag inte får gjort någonting och tillslut måste sätta mig på bussen oduschad, utan nerpackat smink och hygiensaker och dessutom får springa in och akutköpa nya, rena flaskor på vägen.


Till månen. Tusen gånger och tillbaka.


Ett steg framåt, två steg bakåt!

Huuh. Idag är jag plötsligt sämre igen. Ligger i sängen nu med illamående, magont och yrsel. Men ingen av de andra har åtminstone blivit smittade så jag tänker hoppas på det bästa och åka imorgon oavsett. Vi har ju dopgäster som tagit ledigt från jobb, bokat hotell och tåg/flyg-biljetter. Klart vi inte kan ställa in!
  
Och dessutom så har vi räknat ner i månader. IMORGON ÅKER VI!

Längtar sönder.

Fettisdagen!

Mådde lite bättre idag och tänkte att det kanske vore dags för lite frisk luft. Och lycklig blev jag när jag tittade i kalendern och upptäckte att det var fettisdagen. Kanske en tur ner till centrum och inviga det nya caféet med en semla?

Insåg tyvärr ganska fort två saker:
1. Norska semlor innehåller ingen mandelmassa? Alltså, vad är poängen med en semla utan mandelmassa? Lika meningslöst som en pizza utan ost, eller en currysås utan curry.
2. Den norska fettisdagen var i söndags. Så mandelmassa, eller ingen mandelmassa - vi var ändå flera dagar försent ute.

Intervjun blev det däremot inget av. Riktigt så frisk var jag inte. Men det kommer fler chanser. Så bråttom har jag inte. :)


VAD HÄNDE NU?

Igår var jag sprudlande glad, hade energi i mängder och ja - allt var toppen. Idag ligger jag nerbäddad i magsjuka och vågar inte gå en meter ifrån min spyhink. Har kräkts nästan non-stop sedan fyra imorse. Och om tre dagar åker vi till Malmö.
   Nu tar jag visserligen livet av mig om jag måste ligga såhär i tre dagar men risken är ju relativt stor att någon av de andra blir/redan har blivit smittade även om jag hinner tillfriskna.

Nä, nu tar vi det säkra före det osäkra. Ikväll byter vi alla lakan och så flyttar jag upp till gästrummet på övervåningen. Tråkigt nog så har jag ju råkat ockupera stora badrummet så Jonny får snällt hålla sig till lill-toan, men han ska väl överleva det också.

Tack och pris för den fantastiska uppfinningen omsorgspengar iallafall, så att Jonny kan vara hemma och ta hand om Emil medans jag ligger och funderar över mitt testamente. (nästan iallafall). + att han redan har plockat undan, tömt diskmaskinen, just nu håller på att dammsuga övervåningen och därefter tänkte starta en tvättmaskin - samtidigt som han leker med Emil, hämtar dricka till mig och tömmer min äckliga hink.
   Får nästan dåligt samvete!


Det bästa jag varit med om!

Jag brukade alltid tycka att det var så förbannat orättvist att det är tjejerna som måste genomgå en hel graviditet, förvandlas till en ko och och sen dessutom; det värsta av allt - förlossningen. Hu, hu, hu. Killar har det allt bra som slipper allt sånt. Fast å andra sidan så kunde det ju faktiskt vara ganska så mysigt att vara gravid, det hade jag en svag aning om även då.

Minns att jag satt på en uteservering med Madeleine och Frida. Madeleine nämnde att förlossningen var ju ingenting, men hon skulle aldrig, ALDRIG mer vara gravid! Tyckte att hon var helknäpp. Jag var nygravid och det med att vara gravid, ja DET var ju solklart det bästa i hela världen. Magen hade fått en rund, gullig form och vilken dag som helst kunde jag förvänta mig de första sparkarna. Men förlossningen. Hjälp, hjälp och åter hjälp.

Nu, med facit i hand så kan jag säga att: ja, det var fantastiskt mysigt att vara gravid (men också ganska så jobbigt i slutet) MEN jag hade aldrig och då menar jag verkligen ALDRIG velat vara utan förlossningen. Nu, snart fem månader efter kan jag äntligen börja säga att jag verkligen längtar tills nästa gång.
   Visst, det gjorde lite ont men det är utan tvekan den mest fantastiska, coolaste upplevelsen jag någonsin haft. Det går inte ens att beskriva hur häftigt det är! Helt otroligt. (att sys efteråt var däremot något av det mest obehagliga jag varit med om och mycket, mycket värre)

Tycker tvärtom synd om killarna som aldrig får vara med om detta. Livets mirakel.



Helt slut!

Äntligen hemma igen! Känns som om vi inte gjort annat än åkt mellan olika butiker och ställen idag. In och ut ur bilen med Emil, vagn och allt annat tjafs som måste med. På och av med kläder och runt-springande för att hitta ställen som kan micra hans flaska på 35 sekunder. Allt blir aningens mer komplicerat när man har barn.

Nu kom Jonny precis upp från trappan efter att ha nattat
Emil. Det gick tydligen jättebra idag. Haha, stackaren var väl helt utmattad efter dagen. Hoppas, hoppas han sover hela natten nu. Hur som helst så har Jonny lovat mig världens sovmorgon imorgon eftersom att jag tog denna morgonen och han själv inte steg upp förrens Emil ätit sitt andra mål och lagt sig för att sova midag...

Nej, nu ska vi titta på melodifestivalen och ha lite lördagsmyskväll. Natti.

GRÖNA DOPPROGRAM?

Hahaha, jag blir så deprimerad. Igår tog vi oss tid till att skriva ut alla dopprogramen men som vanligt fick vår väldigt speciella skrivare för sig att leva sitt eget liv. I början gick det jättebra, men helt plötsligt tyckte skrivaren att det skulle vara roligare om min fina silverfärg ersattes med någon märklig grönblå nyans. Helskumt.
   Visserligen tyckte Jonny att de blev snyggare som gröna (tack så himla mycket för det då!) och visserligen så kan jag acceptera färgen (eftersom jag inte har så mycket val). Det som irriterar mig är att de första programen kom ut som silver - på ena sidan.

Sen ville inte skrivaren samarbeta alls längre så nu får vi helt enkelt leva med att vi har ett gäng hel-gröna program, och ett gäng med den förfärliga kombinationen grön på utsidan och silver på insidan. Lägger dem underst i högen och hoppas att alla vill dela tv&två, så att vi slipper använda dem. (hint!)


Lyckad natt!

Natten gick jättebra! Emil sov utan att vakna fram tills sju-någonting imorse. Kanske inte direkt något sömnrekord med tanke på att brukar sova ett par timmar till - men jag är helnöjd! Efter lite mat kunde han dessutom somna om igen. Och sen är det ju inte helt fel att bli omhållen av sin pojkvän på natten för en gångs skull. Var inte igår det!! :)

Idag ska vi in till centrum och en tur ut till IKEA. Förhoppningsvis kan vi börja handla lite till dopet. För nu är det bara en vecka kvar! Ska bli så himla roligt.
   Nej, nu är det dags för lite frukost!


Stora killen som sover själv!

Japp. Nu ligger Emil och sover alldeles ensam i sin säng för första gången någonsin! Nattningen gick faktiskt ganska smärtfritt. Bäddade ner och stoppade om honom med täcke och katten i sängen, sen fick han sin flaska som han låg och åt från alldeles själv. Duktiga killen.
   Efter maten var han så trött, så trött men varje gång han somnade till så vaknade han igen av att nappen åkte ur eller något liknande. Tillslut lät jag honom somna hos mig, och la ner honom i sängen först när han verkade sova relativt hårt.

Men det är helt okej. Rom byggdes inte på en dag!

Bloglovin'

Ärligt talas så känns det som något som kan kvala in på min vardags-topp-tio-lista över världens bästa uppfinningar. (några ynka steg bakom epiduralen och telefonen, då!). Innan ödlsade jag mängder med tid på att klicka fram och tillbaka mellan samtliga bloggar jag läser ett hundratal gånger om dagen (nåja, men inte långt ifrån) bara för att se om det dykt upp något nytt.

Och nu går jag bara in på en och samma sida så står allt nytt där. Hur smart som helst. Det mysigaste som finns är när det samlat ihop sig en jättehög olästa inlägg och jag kan krypa upp i soffan med en kopp te och bara mysa mig igenom andras vardagar, funderingar och äventyr!


Jobbintervju!!

Aaaahhh. De ringde nyss från ett jobb jag sökt. (okej, jag erkänner. först ringde de och jag vågade inte svara. sen ringde jag upp och då svarade inte hon. och nu ringde hon igen. he.). Och nu har jag på något vänster lyckats få en intervju till på tisdag 11.00. HJÄLP??? Jag hatar anställningsintervjuer!

Tanken är alltså att jag ska börja jobba lite kväll och helg för att spara in på mammapengarna så att jag istället kan få dem över en längre period. Annars slutar de komma i juli och då står vi där och ska försöka överleva på Jonnys lön tills Emil känns redo att skolas in på dagis.

NERVÖS GÅNGER TUSEN MILJONER!!!!!!!

Sista natten?

Vi har en lite halvläskig plan idag faktiskt: vi ska möjligtvis plocka in Emils säng i vårt rum och testa att lägga honom där inatt! Känns både spännande, nervös, bra och tveksamt. Såklart att det är bra om han lär sig att sova i sin säng, istället för mellan oss. Klart det blir mysigt om vi får sova nära varandra på nätterna igen. Men samtidigt; är vi redo för detta? Är Emil?

Nåja, vi kan ju åtminstone göra ett försök! Det betyder isåfall att han har haft sin sista natt hos oss nu. (det vill säga om allt går som smort och han älskar att sova i sin säng, vilket kanske inte är troligast i världen efter fem månader hos oss!)

 

 
Lilleman, tänk att du en dag ska lämna oss! :(


TACK!!

Åååå... tack, tack, tack snälla farfar (och bonusfarmor?) för boken. Emil blev genast jättefaschinerad av alla fina färger, mönster och bilder. Dessutom var den både intressant att läsa, och kul att leka med (och givetvis god att tugga på). Perfekt!



 


Vill, vill, vill ha!!!

Första gången jag såg allt fint från Lundmyr Of Sweden (låångt innan jag ens hade barn i tankarna) blev jag kär och ville köpa upp hela lagret till min framtida bebis. Och idag slog det mig: jag har fortfarande inte en endast liten pyttegrej därifrån (!!!).



    
 


Skynda dig hem, pappa!

Idag när vi öppnade brevlådan så hade vi (förutom en äcklig sophämtningsräkning på 1.500 och en massa löjlig reklam) fått.. ETT PAKET. Eller rättare sagt; Emil hade fått ett paket som enligt avsändarlappen kommer från hans farfar. Jättespännande med guldfärgat, prassligt papper tyckte Emil och nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem från jobbet så vi kan få se vad det är!
 



 


FÖRRESTEN:

Är det någon släkting eller inbjuden vän som har lust/vågar/vill läsa någonting (text, dikt, sång..) på dopet så VÄLKOMMNAS DET VÄLDIGT HÖGT. Vi är ett litet gäng fegisar så jag blir såklart inte besviken om ingen vill men jublande lycklig ifall någon skulle. Antingen själv eller tillsammans med någon.

Hör av er!!!

Ville bara få det sagt. Nu ska jag fundera vidare på dopprogramet!

Uppdatering:
Söker också någon som kan tänka sig att stå vid ingången och dela ut dopprogramen till gästerna när de kommer.

Mamma - Nestlé, 1 - 0

Idag fick Emil för första gången smaka min hemmalagade morotspuré. Hitills har jag inte varit mer avancerad än att jag gett honom de färdiga burkarna från butiken. Men det ska det bli ändring på. Billigare, nyttigare OCH hans självklara favorit av allt gott han hitills smakat på.
   Han kastade sig framåt i stolen, högg efter maten och flåsade som en hund i väntan på nästa sked.

Såklart mammas mat är bäst! (hoppas verkligen han tycker det om 15 år också..)




Han har förresten fått den dåliga ovanan att han vänder sig till mage på natten nu också, och han blir rejält sur när han vaknar och ingenting ser ut som det brukar. 
   Igårkväll hittade vi honom på mage, snurrad så han låg med fötterna under min kudde och händerna under Jonnys. Tokunge.


SOLSKEN!!!

Solen lyser in och gör att jag knappt kan läsa vad som står på datorn. Men jag tänker inte klaga det minsta för det betyder att våren kanske faktiskt är påväg. Börjar äntligen våga hoppas. Hurra, hurra, hurra!

Nu hör jag Emil ligga och prata lite med sig själv därnere så ska gå ner och hämta upp honom så han får i sig lite gröt. Sen tänkte jag - om han tillåter - sätta mig ner och försöka knåpa ihop en dop-inköps-lista.
   Känns som helt otroligt mycket som måste handlas och fixas. Min mamma försöker lugna mig med att det är ingen som bryr sig. Men jo - JAG bryr mig! Och JAG vill ha det fint!

Haha, jag tycker det är tokjobbigt (men väldigt roligt!) att planera dop. Vågar inte ens föreställa mig hur det skulle vara att planera bröllop. Hjälp.

Mars, april har knopp i håret...

SÅ trött. Men ville hålla mig vaken tills efter tolv för att kunna fira in våren. FÖR NU ÄR DET VÅR. Emils första vår. Okej, om man tittar ut genom fönstret så ser det visserligen ut något sånthär:



Inte sådär väldans vårigt, kanske. MEN. Hör & häpna. Enligt yr.no (norges svar på smhi) så ser de nästkommande dagarna ut såhär: Vågar man ta ut ett litet hurra i förskott?




Nej, nu ska jag gå ner och lägga mig brevid Emil. Åh, han är så söt. Sedan han lärde sig att vända sig, och därmed kan bestämma själv hur han vill sova så accepterar han inget annat än att ligga på sidan och krama om täcket istället för att ha det över sig - precis som sin mamma. Natti.


RSS 2.0