Sverigebesök!

Idag har Jonny stressat sönder mig med städning. Hu. Om ett litet tag kommer nämligen hans syster och hennes kompis på besök över helgen och då vill han att allt ska vara rent och fint. Ganska logiskt kanske.. Och vilket påminner mig om att jag v e r k l i g e n måste gå och torka håret nu.

Emil har förresten två nya tänder på gång. Denna gången är det dags för de två som sitter vid sidan av framtänderna uppe. Vilket gör att han kommer se lite halv-lustig ut eftersom mitten-framtänderna inte kommit ännu. Lilla vampyren! Ännu roligare är att han börjat komma igång med pratandet nu. Alltså konsonanter också! Nu kan han låta gwigahåwhii istället för bara AOOUOOOOUOAOAO. Klart framsteg!


Näst sista dagen!

Imorgon är min näst sista jobbdag innan min mammaledighet fortsätter. Hipp hipp hurra!!!! :)

(visserligen får jag inte ens helt helt dygn ledigt innan nästa jobb börjar. är tillbaka på varannan-helg-statoil fr.o.m. lördag.  inte lika kul!)


Hälsostationen!

Nu är vi precis hemkomna från sista mammaträffen på hälsostationen. Jag börjar misstänka att vi gjorde rätt val när vi döpte honom till Emil. De andra barnen låg fint och snällt och pillade på varsin leksak, drog sig lite fram till en annan och var bara allmänt nöjda. Emil däremot, flög omkring som en galen hund: över barnen, upp för borden, genom rummet, ut i korridoren, och hit och dit. Herregud!

Tur att han inte ska börja på dagis i höst. De hade nog behövt anställa en extra, bara till att springa runt efter honom. Nu sover han hur som helst och när Jonny kommer hem från träning ska vi åka ut och handla. Ska dessutom in på Statoil. Börjar bli dags att se till så att jag får mitt helgjobb tillbaka. :)

Längd: 74,4 cm
Vikt: 9835 gram
Huvudomkrets: 45,8 cm



 


Första doppet i poolen!

Äntligen sommar igen! Idag sken solen på oss och vi tyckte därför att det var det perfekta tillfället för Emil att få inviga sin nya pool! I poolen som han fått av sin mormor & bestefar finns det massvis av spännande saker att utforska och titta på. Plus att man såklart kan plaska som vanligt! Topp!

 
 
 


Midsommardagen!

Ikväll ska jag in till Oslo på hejdå-kväll för Linnéa som flyttar hem till Sverige om några dagar. Ska bli jättemysigt även om jag är relativt deppig för att hon ska flytta. Men först ska vi en tur till ett köpcentrum. Dvs såfort Emil vaknar och Jonny kommer hem från träning. Jonny är i desperat behov av jeans, eftersom att han av någon knäpp anledning alltid lyckas ha sönder nya byxor på bara några veckor?

Igår var det förresten midsommar. Ytterligare en högtid som inte firas av norrmännen. Jag & Sara fick en spontan idé om att åka till gränsen med barnen och hitta första bästa midsommarfirande men eftersom jag jobbade till halvtre och allting verkade börja tre så blev det inte mycket av den idéen.
Men nästa år är Emil ett-och-ett-halvt och då ska vi dansa små grodorna och äta jordgubbar på filt!


Lekplatsen med pappa!

Hittade lite bilder på kameran från när Jonny tog med sig Emil till lekplatsen för några dagar sedan. Haha, han ser ofta lite smålustig ut när pappa får välja kläder men han är åtminstone lycklig som bara den och det får väl ändå räknas som det viktigaste:


 


Nya sovrutiner!

Någon gång ganska tidigt i Emils liv införde vi en jättedum ovana: att låta honom somna med flaskan! Det känns inte okej någonstans och nu har vi äntligen tagit tag i det. Dags för avvänjning! Det är ett löjligt enkelt sätt att få honom att somna om kvällen, men det är onödigt dumt och framför allt dåligt för tänderna.

Hur som helst. Rom byggdes inte på en natt och vi får helt enkelt ta det i etapper. Steg ett: Fortfarande ge honom en flaska vid läggdags. Efter pyamasbyte, men innan tandborsten. Låta honom halvsomna med den i famnen, och sen dags för tandborsten utan att han egentligen reagerar så mycket. Sen snabbt in med nappen och ner i sängen. Kanske ingen jätteförändring men åtminstone ett litet steg på vägen och planen fungerade 100% smärtfritt denna kvällen. :) Hurra för det!


En annan dum ovana vi tänkt ta tag i: nappen ska användas till tröst & sovstunder.
Inte när man sitter nöjd som tusan och leker med tågbana!


Mindre än två veckor!

Nu är det faktiskt mindre än två veckor kvar av mina jobbveckor, och alltså även Jonnys pappaledighet. Helt galet! Längtar som en tok efter att få vara hemma och mysa och leka med Emil hela dagarna igen, och inte minst: sluta missa så förbannat mycket av hans framsteg och utveckling! Samtidigt som det kommer bli lite småsorligt att säga hejdå till jobbet - igen.

Idag efter jobbet har vi varit ute och köpt trädgårdslang, olja till terassen och massa annat tråkigt. Nu är Jonny iväg och fixar lite färdigmat till oss. Det förtjänar vi - faktiskt! Emils nätter går förresten mycket bättre sen vi bytte ut den värdelösa (men fina!) rullgardinen mot en (jättetråkig och ful) svart. Nu sover han som en stock natten igenom igen. Hurra!

 


Drammensbadet!

Japp! Precis som förutspått så blev badet en succé. Nu är vi hemkomna efter att ha plaskat, hoppat, simmat och skrattat i timmar. Att bada tar på krafterna och vi hann knappt innanför dörren innan Emil somnade bums i vagnen. Det är lite roligt, för här hemma lever ju Emil rövare och flyger omkring på golvet och babblar på som bara den. Men såfort vi hamnar i en ny situation, med nya människor och på en ny plats blir han plötsligt lite blyg och tillbakadragen. Kanske något han fått av sin mamma?

Drammensbadet är ganska nytt och Norges största badanläggning. Ovanpå badet har de också ett gym, så nu är Jonny toksugen på att vi ska säga upp oss från vårt gamla gym och skriva in oss där istället. Det negativa är att vi förlorar barnpassningen som de har på andra gymmet (som Emil visserligen inte är något stort fan av), men å andra sidan kan vi åka och bada så ofta vi vill! Perfekt för mig och Emil nu när jag ska vara hemma ett helt år till innan han börjar på dagis. Hmm..


Åka och bada!

Idag är en stor dag i Emil-liv. För idag ska vi ta med honom till badhuset för allra första gången och jag har stora misstankar om att han kommer älska det. Tyvärr kostar det en halv förmögenhet att gå och bada i Norge (jag menar; 115kr per person, plus nästan 50 för Emil - jättelöjligt!), men oj vad kul det ska bli.

Vill egentligen bada på stranden men det räcker med en snabb blick genom fönstret för att man ska ändra den tanken.. Hoppas dock att väderguden snart förstår att vi är nästan inne i juli och att 15 grader och ösregn flera veckor i sträck därmed är totalt oacceptabelt. Är det detta man väntat hela vintern på? Okej, nu ska jag sluta klaga och faktiskt komma iväg.


IKEA

Idag har vi spenderat i princip hela dagen på ikea (fattar inte varför det alltid ska ta så galet lång tid. verkligen ett hel-dags-projekt!). Men hursomhelst! Huvudsyftet med besöket var en ny rullgardin till Emil. Den vi köpte för bara någon ynka vecka sedan höll inte ens i närheten av vad den lovade om att inte släppa in något solsken. Visserligen sover Emil bara natt i sin säng men nu när det är ljust mer eller mindre halva natten så hjälper det inte långt. Alltså tog vi det säkra före det osäkra och investerade i en ny; svart!

Som vanligt får man alltid med sig betydligt mer än det man tänkte hem. Bland annat fick vi tag på en gungstol till Emils rum, som vi kan läsa sagor och annat mysigt tillsammans med honom i. Mattan är också ny, trots att Jonny surade lite och egentligen ville ha en bil-matta. Klart Emil ska få bilmatta som alla andra ungar, men först kanske han ska lära sig vad en bil är? Så vi väntar lite med den! Men nu är vi alltså på god väg att få det riktigt fint inne i barnrummet! Ih-i!

 
Jätte-nallen fick Emil av Jonnys morbror & fru och deras dotter Victoria.
Tavlan var en doppresent från mina föräldrar!


Kläder!

Kom på vad jag hade glömt!! När Jonny var i Stockholm så fick han med sig ett helt lass kläder hem från hans mammas arbetskamrat (vars son också heter Emil!). Så nu har vi massvis med kläder i jättefint skick i stl 80! Hurra för det och tusen, tusen tack! :)



Tycker pirat-tshirten är så himlans, himlans söt!


Vadå natt?

Emil har tydligen fått för sig att han är stor pojke nu som inte behöver sova på kvällen. Igår var andra natten som han somnade som vanligt vid åtta-tiden och bara någon ynka timme senare lagom tills vi har gjort upp planer för kvällen så hör vi honom vakna. Ingen fara på taket egentligen och en napp i munnen brukar vara allt som behövs. Men inte igår och den andra natten minsann. Pigg som bara den är han och vi försöker allt för att få honom att somna om. Lägga rätt, stoppa om, mera mat, rulla i vagnen, läsa bok etc etc etc. Men nädå. Tillslut ger vi upp och så får han helt enkelt busa runt på golvet ett par timmar till. Nöjd som tusan - såklart.


Mästerfotograf!

Jag är kanske inte tidernas bästa fotograf men ibland när jag tittar igenom de bilder som Jonny (vid mycket sällsynta tillfällen...) tar på dagarna så undrar jag faktiskt hur han lyckas. Men hur som helst så har jag inte mycket annat att komma med om dagen så idag kommer några när Emil leker rövare med dvd-filmerna. Som vanligt..

Dessutom är min bärbara dator inne på reperation - igen. Extremt irriterande! Men nästa gång har den varit inne tillräckligt många gånger för att vi ska få en ny. Bud på att låta Emil tugga lite på den...

 


Emils första utebad!

Den senaste veckan har jag hållt på med ett litet extrajobb: jag har sprungit runt som mystery shopper i olika butiker, köpt mat och satt poäng på personalens sevice-förmåga och butikens utseende. Ungefär. Det är faktiskt löjligt roligt, och i tillägg får man gratis mat + lön. Perfekt! Så nu har vi hela kylskåpet fullt av halvliters-läsk som butikerna försöker sälja på - och som man måste tacka ja till. Inte mig emot. :)

Annandag pingst är fortfarande en röd dag i Norge, så alltså har vi varit hemma hela familjen. Passade på att ta de sista butikerna på min lista så nu är det i box. När vi kom hem satte vi ut Emils badbalja så han fick plaska lite ute. Och det uppskattades ENORMT! Egentligen har vi en superfin pool som han fått av mormor & bestefar, men det kändes som lite stort projekt när klockan började närma sig fyra och resten av veckan lovade regn.. Det får bli nästa gång!


 


 


Badgris!

Som sagt finns det nog ingenting i hela världen som Emil tycker är så roligt som att bada! (möjligtvis att sitta på sin gammelfarmors biljardbord..). Han hoppar runt i baljan och skvätter vatten tills det inte finns en torr fläck i hela badrummet, samtidigt som han skriker av skratt! Om det inte var för att han blev så torr så skulle jag inte tveka att bada honom varje kväll.


 
 


Sommardag i trädgården!

Jag gick runt hela dagen igår och trodde det var söndag. Så idag har verkligen känts som en riktig bonusdag! Och dessutom så har katastrofvädret som varit här minst hela veckan (om inte mer?) försvunnit. Idag har det varit sjukt varmt ute, så vi har varit ute massvis och solat och myst! Underbart! Tyvärr väntas mer regn på tisdag och resten av veckan... så nu njuter vi för fulla muggar!

På nedervåningen vankas det kvällsbad så nu ska jag gå ner och plaska lite tillsammans med dem! (Emil tjuter av skratt, man hör vatten flyga kors & tvärs och Jonny ropar "hjäääälp, en galen Emil". Misstänker att det är ganska så vått där nere.) Sen blir det pyamas och sängen för den lilla och kanske lite filmmys för oss stora.

 

Emil har på sig en supersöt giraff-tshirt som han fått av sin snälla mormor & bestefar idag!


Tack moster!

Min lillasyster har varit på Teneriffa och för några dagar sedan fick vi hem ett stort paket med presenter därifrån. Oj, herregud! Tack så himlans, himlans mycket!


Emil fick två t-shirts! "I love my aunt" och "Someone who loves me went to tenerife and got me this shirt".
Hahaha!


Emil fick dessutom (lilla bortskämda unge!) två glasunderlägg, med texten gudson & systerson!


Vi fick också massa fint! Vykort, kylskåpsmagnet, salt&peppar-pingviner och världens sötaste små glaspingviner.
(de flesta som känner mig vet att jag har någon grej för pingviner!)


Helkväll hos Sara & Glenn!

Hu. Jag är trött! Igår var vi på middag hemma hos Sara och Glenn. Emil & Julia röjde runt tillsammans på golvet och smakade på alla Julias leksaker (och sara och glenns möbler..). När de blev sovdags för de små satte vi igång med maten. Kycklingfilé och nypotatis - tokigt gott!!! Sen blev det en del drinkar och plötsligt blev jag och Sara sugna på en utekväll. Sagt&gjort: killarna fick stanna hemma och passa barnen medans vi slängde in oss i en taxi. Spontant men riktigt, riktigt kul!!









HIPP HIPP HURRA!!!!!!

Idag fyller Emil 8 månader. <3

 


I CHOCK!!

Igår nattade vi Emil för första gången i hans nya rum (han sov ju där i förrgår också, men då hade ju Jonny bara lyft över honom från bilstolen till sängen och han hade somnat om på bums). Nattningen gick som vanligt och han somnade utan att reagera på att något skulle vara annorlunda.

MEN klockan tio imorse ringer de plötsligt från jobbet och undrar det blev av mig (ojdå!). Jag började halv tio, och hade ställt massvis med väckarklockor men oavsett så borde det inte gå att försova sig till ett halv-tio-jobb när man har en bebis hemma. Var tvungen att titta in hos Emil och kolla att han fortfarande levde men han bara rörde på foten och sov vidare. Vanligtvis sover han 20.00-07.00, cirka. Nu är klockan halvelva och han har fortfarande inte vaknat? Jag fattar ingenting?

Egentligen så var det samma sak i förrgår. Tio hade Jonny vaknat och gått in till Emil som låg i sängen och lekte med sin katt. Men då tänkte vi ju att det berodde på att han sovit dåligt under bilresan och behövde sova ut, plus att vi faktiskt inte visste hur länge han varit vaken.

 


Lycka!

Herregud! Idag har vi haft puss-kalas så det skriker om det. Det borde nästan vara olagligt att vara borta så länge från sin bebis. Nu har han precis somnat, men helst skulle jag bara vilja rycka upp honom ur sängen igen och krama om honom lite, lite för hårt. Nästan så jag vill ta en tugga av honom. ÅH!

Och Emil har varit på lika strålande lyckligt humör han också. Inte ett ynka gnäll. Inte en tår. Bara skratt och skoj, bus och mys - hela dagen. Men de verkar ha haft en jättefin resa. Har massa att visa och berätta av presenter och händelser men helt ärligt så orkar jag faktiskt inte idag.
Tänkte bara mysa ner mig med Jonny och allt gott han köpte med sig från Sverige. Vi har en massa tid att ta igen!

Men lite bilder från veckan kommer här i alla fall:


Farfar, (gammel)farmor, Emil och Jonny!


Emil leker på biljardbordet!


Emil på lekplats i köpcentrum!


DE ÄR HEMMA IGEN!

Halv två inatt (när jag fortfarande inte hade lyckats somna, exalterad som ett litet barn dagen före julafton) rullade äntligen bilen in på parkeringsplatsen. Emil hade knappt ens vaknat till, utan somnat om som en sten när han kom över i sin säng - och jag fick därför aldrig möjligheten att hälsa på honom. Vilket nog egentligen var positivt för annars hade vi nog båda två fortfarande varit klarvakna.

Hursomhelst så hann klockan bli både två och halvtre innan jag tillslut lyckades somna, och 04.45 ringde väckarklockan. Inte så väldans lycklig var jag... Men i eftermiddag är det sommarfest på jobbet, ifall det slutar regna (!), och det ska åtminstone bli mysigt!


INATT!

Hurra! Pratade precis med Jonny och de sitter i bilen påväg hem. GPS-en utlovar att de ska vara hemma 01.52, men det är kanske inget man ska ta som fakta. Hade egentligen lite småplaner om att lägga mig i gästrummet för att slippa dras in i karusellen som evt inträffar när de kommer hemdrullandes, eftersom jag ska upp till 05.50-bussen imorgon (hu!). Emil kanske är hur pigg som helst efter att ha sovit hela resan och Jonny börjar säkert rycka i skåp och banka med väskor.
  
Men tveksamt om jag verkligen klarar det... vill helst inte vänta en sekund mer än nödvändigt! Även om jag faktiskt haft lite lyxiga mysdagar för mig själv här. Unnat mig sovmorgon, långa duschar och att äta utan att bli störd. Men nu ska jag gå och fixa lite med mina överraskningar innan jag slår mig ner i soffan med ett paket glass för min sista ensamkväll.



Fina lilla unge, snart är du här igen!


Har inget bättre för mig än att kommentera tv-program..

Såg precis ett avsnitt av supernanny och för första gången bestod inte familjen av en våldsam övertidsarbetande pappa, en supermesig hemma-mamma och ett gäng ungar som blivit totalförstörda av sina föräldras beteende i kombination med förmodan bokstavssjukdom med koncentrationssvårigheter.

Detta paret hade först fått en son, och sedan två år senare önskat sig en bebis till - men fått trillingar! Dessa var nu två år gamla och relativt krävande, som tvååringar flest (jag jobbar på dagis så jag vet.) Tror man måste vara superwoman för att ha perfekt kontroll över tre två-åringar, plus ha energi och uppmärksamhet över till en stackars fyraåring som plötsligt känner sig utanför.

Hejade riktigt rejält på de duktiga föräldrarna som kämpade på tills spånskallen till pappa blir missnöjd över att han behöver ta mer ansvar i hushållet. Detta kommenterar han med att han var tvungen att göra husarbeten i sin uppväxt men hade räknat med att slippa det när han gifte sig. URSÄKTA? Hade slagit Jonny med något hårt i skallen om han ens funderade på att vräka ur sig något sådant.

Imorgon, imorgon!

HIPP HIPP HURRA, IMORGON KOMMER DE ÄNTLIGEN HEM! Behöver jag ens nämna att jag längtar?

Sist Jonnys mamma & syster var här lagade vi en taco-gratäng och bjöd på. Nu frågade de efter receptet till den för att bjuda gästerna i lördags. Första gången någonsin någon frågat efter recept, faktiskt lagat det, och dessutom bjudit andra på någonting de ätit hemma hos mig. Mäkta imponerad över mig själv!

Idag har Jonny och Emil busat hemma hos faster och fasters pojkvän (och rivit ner precis allt). Sen fick de finbesök av Jonnys morbror och fru hemma. Så Emil har minst sagt blivit pumpad med släktbesök denna resan. Själv har jag jobbat lite extra med att servera på en minnesstund. Herrejisses, det är tur att jag inte jobbar heltid med servering - hade varit tjock som en flodhäst! Man äter ju mer än man jobbar.



IMORGON KOMMER NI HEM!
(tänk om någon kunde vrida tillbaka tiden så att emil verkligen var sådär pytte-pytte igen när de kommer. åtminstone för en dag. bild från 8 nov. emil fyra veckor)


Ledig dag!

Idag och imorgon har dagiset planeringsdagar, vilket betyder att jag har ledigt. Så jag har ägnat min bonus-lediga dag åt en massa småfixande av förråd, bild-sortering och tvättmaskiner. Sånt som jag & Jonny bara skjuter upp annars. Dessutom har jag varit nere på gymmet för ett ordentligt träningspass. HU. Jag måste ju säga att en graviditet dödar kroppen. All form av styrka och kondition är helt ut-raderad.

Men idag är det måndag och I ÖVERMORGON (natt) kommer mina fina hem! Idag har han både fått hälsa på sin nya lilla släkting Victoria, som han tydligen mest bara skrämde. (förstår inte varför alla flickor ska bli rädda för emil?) och varit på besök hos sin gammelfarmor. Där hade han fått sitta och krypa runt uppe på biljardbordet. Försökt käkat bollar och skjutit dem hit och dit. Och varit alldeles tokig av lycka. Min lilla knasunge! <3

ÅH, vad jag vill ha hem dig!


Sveriges nationaldag!

Grattis Sverige! Martin ringde alldeles nyss och påminde mig om att det faktiskt är Sveriges nationaldag idag. Vet inte varför jag var så övertygad om att det var nästa vecka. "Skal du feire?" Eh. Tycker fortfarande att det är jättetråkigt att inte svenskarna kan ha samma traditions-firande av sin dag som norrmännen har, men nu har åtminstone flaggan åkt ut på balkongen. Alltid något!!


Oslo-helg!

Hade en riktigt typisk Linnéa&Aggi-kväll igår! Fantastiskt. Idag har vi varit på bio och sett Hangover 2. Jättemysigt, och jag kan knappt minnas sist jag var på bio under normala omständigheter. De senaste gångerna har varit barnvagnsbio, då ljuset är tänt, volymen låg och överallt gnäller och ammas ungar. Innan dess var jag gravid och varje bioupplevelse blev en mardröm som plågade min rygg två timmar i sträck.

Under tiden har Emil haft the time of his life i Stockholm. Idag var det middag hos farfar & bonusfarmor tillsammans med faster och farbror som stod på tur. Och för andra kvällen i rad har Emils nattningstider blivit ruckade på. (!!!) Men det viktigaste är väl att de har det bra där borta. Kvällsrutinerna kan vi ta upp igen när de kommer hem! :) Och jag räknar dagarna!

Men trots att klockan bara är halv elva så tänkte jag faktiskt krypa ner i sängen med en tidning och något att tugga på nu. Natti!


AAAHH!!

JAG GÅR SÖNDER HÄR. KOM HEM GENAST EMIL. JAG SAKNAR, SAKNAR, SAKNAR DIG!
Sitter bara och kollar på bilder och undrar hur jag kunde låta honom åka ens tre meter bort från mig.
Nej, okej. Nu ska jag ta mig samman här och springa ner till bussen för en toppenkväll i Oslo.

Trevlig lördag.

Sommarvärme!

Idag vaknade jag (vad konstigt det känns att skriva jag, och inte vi!) upp till strålande solsken. Tänkte göra i ordning lite frukost och sätta mig på balkongen. För några dagar sedan frågade ett barn på dagiset varför jag var så vit (!!!) och jag kan egentligen bara hålla med. Min kropp skriker efter sol! När jag nämner att jag vill bli chokladbrun så är det inte riktigt vit choklad jag tänker på..

Sedan i eftermiddag/kväll ska jag ta mig in till Oslo och till Linnéa. Hon ska snart flytta tillbaka till Sverige men först ska vi ha en ordentlig kväll tillsammans, vilket vi inte haft på jättelänge. Längtar verkligen. Tyvärr tog Jonny med sig kameran till Stockholm (visserligen jag som tvingade honom att ta med den..), så jag har inte mycket bilder att komma med nu om dagen men det får gå ändå.

Idag ska de ha släktträff hemma hos Jonnys mamma, och Emil ska bland annat få träffa Jonnys nya 4-månaders kusin. (alltså Jonnys kusin, inte Emils). Ska bli kul att höra hur han reagerar på henne.


Helt okej!

Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde att vara utan Emil några dagar. Okej; det är galet tomt och ensamt, men jag ska verkligen försöka njuta av lite ensamtid. Lite lyx är det ju! När det inte händer så ofta.
Ikväll tänker jag säga nej till allt som innebär att resa mig upp från soffan. Ska spendera kvällen helt ensam med något glas vin, en skål chips och kanske en ansiktsmask (något jag alltid säger att jag ska göra - men aldrig gör) och fotbad (samma sak där!).

Emil hade varit hemma hos sin farfar & bonusfarmor tillsammans med Jonny, sin farbror och gammelfarmor. Han har lekt och busat, varit på lekplats och försökt mata hunden med stearinljus (???). Bilresan igår hade gått jättebra. Vi gav ju Emil nattmat, bytte om på honom och placerade honom i bilstol under en filt när det ändå var nattningstid för honom. När de var framme halvtvå på natten hade han fått leka en halvtimme, och sen somnat om utan problem med en flaska.

GOD HELG!


Header

Hade egentligen ingen lust i världen, men var så oändligt trött på min förra vinter-header med mig och Emil i snön, så jag slängde ihop en som åtminstone var lite vårigare. Kan inte påstå att jag är något vidare nöjd men kommer kasta ut datorn genom fönstret om jag fortsätter tio minuter till.

Nu får det faktiskt se ut såhär. Åtminstone till imorgon. För nu ska jag gå och göra ett försök till att njuta lite av all den ensamtid som jag helt plötsligt fick. Fast först kanske jag kan ringa pojkarna i bilen och kolla hur långt de kommit. Natti!!



Ändrade planer!

Nähepp. Verkar som om det kommer dröja lite innan vi får se hur det går för Emil i eget rum. Jonny fick nämligen en spontan idé om att åka till Stockholm i helgen, och för att göra bilresan så smidig som möjligt för Emil kom vi fram till att det var bäst att köra på natten - alltså redan nu ikväll!

Faktum är att de just nu sitter i bilen på väg..bort från mig. De har förmodligen inte ens kommit ner för backen ännu men ÅH, vad jobbigt detta är!! Men eftersom jag drog till Malmö ensam när jag var mammaledig, och absolut planerar att göra det igen, så fanns det inte så väldigt mycket jag kunde säga.

Men tomt känns det! Och jag som gnällde över att det skulle bli jobbigt att sova tre meter bort med öppna dörrar emellan..haha. Men jag unnar verkligen Jonny denna resan. Och kul för Emil att träffa sina farföräldrar och släktingar på den sidan.


ÄLSKADE LILLA VÄN, KOM TILLBAKA.
Mamma saknar dig.


Storkok!

Något vi har varit alldeles för dåliga på är att laga bebis-mat hemma. Nästan alltid får han en burk. Men: det är löjligt smidigt att ta fram, man slipper oroa sig för att man ger honom nåt han inte borde ha eller att man gör något annat fel och dessutom finns det mängder av sorter att variera mellan. Å andra sidan så är det minst tio gånger så dyrt.

Men idag: när Jonny satt med något löjligt spel på datorn började jag spontant tina fisk och koka broccoli utan att egentligen veta vad jag gav mig in på. Resultatet blev en spyaliknande röra bestående av fisk i tomatsås med mackaroner. Intressant att se hur Emil reagerar på den..


Sova i eget rum!

Idag är det Kristi Himmelfärdsdag och alltså en ledig dag! Därför har vi (slutligen..) tagit tag i projeketet: flytta in Emils säng i Emils rum. Kan ju inte påstå att IKEAs rullgardin håller sitt löfte om att vara 100% mörkläggande, oavsett färg. Men å andra sidan så ska ju inte Emil sova i sin säng mitt på dagen heller - så det är inte hela världen.

Spännande att se hur det går ikväll. Kommer nog värka lite i mammahjärtat när vi släcker lampan och går därifrån inatt. Men det är verkligen på tiden! Än så länge verkar han inte ha något emot flytten i alla fall: 

 



SOMMAR!

Idag är det första juni, och alltså sommarens första dag! Emils allra första sommardag. Och i motsatt till gårdagens konstanta ösregn så verkar äntligen sommarvädret vara tillbaka. Hurra, hurra, hurra! Satte mig ute på trappan åt och frukost medans Emil kröp omkring nere på gräset i solhatt. Härligt!

Dessutom har vi varit en tur på ikea. Kom hem med knappt någonting av det som stod på prio-ett-inköpslistan, men däremot en massa annat smått och gott som alltid råkar slinka med när man är på ikea. T.ex. servetter, diskborstar och liknande.. Men en rullgardin till Emils rum fick vi åtminstone tag på, så nu är det inget som hindrar oss från att låta honom flytta in på sitt eget rum. Hu. Är han redan så stor?



Glad, skallig och snorig som tusan!


RSS 2.0