Myseftermiddag!

Idag körde jag lite tidigare från jobbet, plockade upp en lite Emil på.dagis som inte direkt jublade över att se sin mamma så tidigt...jahapp. Jaja, han trivs i alla fall och det är ju det vikigaste!

Sedan drog vi ner till hälsostationen för tvåårskontroll, där vi träffade läkare som tittade, kände och lyssnade. Blir alltid så stolt över Emil när vi är hos läkaren. Han tycker det är så obehagligt, ont eller läskigt men han sitter alltid fint och förstår att läkaren måste titta. Duktig:)

Sedan mötte vi hälsosyster som mätte, vägde, pratade och lekte. 95 cm, och 15,4 kilo stor har han blivit, och ligger fint i kurvorna. Språktestet klarade han också bra:)

För att fira hur duktig han varit så åkte vi ner och fikade, bara han & jag. Sedan lovade jag honom något.från leksaksbutiken, och efter att ha tittat vääldigt noga på bebisar, bilar, vagnar och m.m valde han sig en mellanstor polisbil med MASSA ljud. Supernöjd! Sedan hjälpte han mig i matbutiken, och med att välja ut en fin cava, medans han spelade polissirener för hela centret..

I eftermiddag ska han åka med Dans mamma och simma, och mysa där. Jag & Dan ska äntligen ha en riktig dejt-kväll igen. Våra onsdagsdejter har ju blivit lite hipp som happ de senaste veckorna men nu ska vi på bio, middag och hela paketet! Längtar massa:)




Dejt!

Onsdagar är ju egentligen vår dejtkväll, men idag var vi så gaaalet trötta. Jag har jobbat hela dagen + haft ett dödslångt möte och Dan har suttit i bilen hela dagen + är lite sådär allmänt sliten efter en kväll i Karlstad.

Så vi tar pastadejt i sängen med film. INTE HELT FEL DET HELLER!! <3




ÄNTLIGEN FREDAG!

Äntligen fredag och vi firar in helgen med pizza!! (men alltså från måndag ska vi bli duktiga. jag lovar. för det har vi ju aldrig sagt förr..)

Nu sover Emil med magen full av pizza, jag fick äntligen rätt på min fördömda matteuppgift och jag ser en godispåse komma flygande mot mig.

Hurra för helg!!




Vattkoppor

I onsdags var jag hemma med Emils och hans prickar. Vi byggde tågbana, lekte med babyen (dockan) och eftersom han var i finemang form så fuskade vi också lite och smög iväg på Mc Donalds bara han och jag. Hamburgare, nuggets, pommes frites och leksak i all sin ära, men det han pratar mest om i samband med besök på den nämnda restaurangen är faktiskt äppel-påsen som följer med i Happy Meal. Imponerande!

På torsdagen var alla kopporna uttorkade och Emil var äntligen välkommen tillbaka till dagis - vilket han var väldigt lycklig för.

Så nu har vi haft vattkoppor här hemma, och slipper bekymra oss för det något mer! Han valde ju dock sämsta timingen med den mest kaosartade veckan på jobbet på hela året (faktiskt) för mig.

Men tack vare den fantastiska familj som jag fått mig här uppe så behövde jag bara vara hemma en enda ynka dag. Alla har hjälpts åt och jag är så innerligt tacksam för att jag har er, och allt ni gör för Emil. Tusen miljoner tack!




Hurra för min älskling!

I tisdags fyllde Dan hela 32 år (men jag är inget för nätmobbning, så det tar vi privat..). Jag & Emil gick upp innan tuppen för att fixa paket, kaka och frukost på sängen till vår favorit. I hela mitt liv har familjen kommit in och sjungit på morgonen på födelsedagar, och det är en tradition som jag tveklöst har tänkt föra vidare in i min egen familj:)

Tisdagen blev mest bara mys, så tar vi det riktiga firandet imorgon med vänner, dricka och mat!

Grattis min kärlek!




"Klaaaare"

Emil har verkligen kommit in i en "kan själv"-period. Vad man än försöker hjälpa honom med så säger han "klaaaare". Han klaaarar att skala sin clementine, han klaaarar (nästan) att ta på sig strumpbyxor, han klaaarar (inte) att skära sitt kött osv. Men himlans roligt är det att han försöker och vill lära sig! Detta är en spännande tid när det händer massa nytt, inte minst inom språket. Har totalt tappat räkningen på antal ord han säger för det har fullkomligt exploderat!

Idag har jag och Emil mysdag för oss själva, mens Dan är på besök. Funderar fram och tillbaka, men vad kan man egentligen hitta på med en liten pojke med vattkoppor? (vill så innerligt gärna säga vattenkoppor, även om jag vet att det är fel. minst sagt irriterande)








Pakethav:)

För några dagar sedan damp det ner en lapp om att ett stort paket till Emil kunde hämtas på posten! I megapaketet fanns massa mindre paket från Emils farfar & bonusfarmor, ena faster, och gammelfarmor. TACK!

Emil öppnade allt i stor lycka och har lekt massa med sina bilar, lego, pussel m.m. Vill också säga att jag ät väldigt glad och tacksam för att ni väljer att fortfarande vilja vara en del av Emils liv. :) Det betyder otroligt mycket för oss!




Tillbaka till vardagen!

Imorse ringde väckarklockan igen. Jaaaaha. Lite småtrist,  och jag var relativt otaggad. Men men. Emil har åtminstone haft en fantastisk dag tillsammans med sin tante och bonuskusin. Har fått flera fina uppdateringar under dagen om hur han haft det, och Dan sa att när han hämtade honom så riktigt såg man på honom vilken fin dag han hade haft. Har egentligen inte haft det så väldans dumt jag heller, med planeringsdag och intressanta föredrag. Speciellt det sista, som handlade om hur man bemöter barn och hur fantastiskt fel den uppfostringsmetoden man använde förr (och som fortfarande lever kvar en del) var, och vilka konsekvenser det får för barnet senare i livet. Spännande, men jag är glad för att det blivit så populärt och viktigt att möta barnet på en likvärdig nivå, och inte som en auktoritet! :)
 
 
 

RSS 2.0