Äntligen fredag!

Sitter mitt i läggningen med en väldigt trött, men helt galet bestämd liten kille. Han vet precis vilka gosedjur han vill ha, respektive inte vill ha med sig i sängen och vilken bil (där är det dock en orubblig singularregel som gäller, då fler än en bilar bara leder till fleera timmars nattning..). Idag lyckades jag iofs övertala honom att den tuffa svarta bilen med eldflammor gick precis lika bra som hans nya vita älskling. Imponerande!

Ikväll planerar vi för myskväll med mat, vin, godis och skräckfilm. Äntligen fredag!




Date-kväll:)

Idag är det onsdag och onsdagar är vår officiella date-kväll! Emil ska på simning med Dans mamma så vi ska ha romantik deluxe, och förväntningarna är som vanligt på topp! Ååhå. Vi ska bara vara hemma, men vi ska göra oss fina, äta sjukt god mat, dricka vin, tända ljus osv! Vardagslyx!

Bröllopsmässa!

Hade myskväll med bröllopsmaraton och massa babbel med finaste Gabbi igår, och i förmiddags fick jag mannen tillbaka in i huset!

Idag har vi varit på (en patetiskt liten) bröllopsmässa med Sara, Glenn och Julia och nu behöver vi bara öka budgeten med 40.000 för att få råd med världens genom tidernas finaste bröllopsfilm. Känns realistiskt! Typiskt. Varför är man inte rik?

Hur som helst så väntar vi middagsbesök i form av Dans bror med familj ikväll och som vanligt är vi ute i allt för dålig tid, men det ska bli mysigt:)







Kärlek!

Ville bara säga att jag saknar min fantastiska man som dragit till skogs över helgen (även om jag inte är det minsta avundsjuk på ministuga utan el, och ute-toa...). Himlans tur att jag har Emil och med hans andetag blir det lite mindre läskigt att sova ensam!

Fast jag måste ju erkänna att jag hade en väldigt välbehövelig Aggi-kväll igår, och idag kommer Gabbs så det är egentligen inte SÅ synd om mig alltså.

Men ändå; jag älskar min lilla familj och allra mest på topp är förstås livet när vi får vara tillsammans - alla tre!

Här är förresten tidernas bästa födelsedagspresent. Mina fina!




Fredagsplugg!

En fördel med att vara sjukskriven är att man får gjort en väldig massa skolarbete som man annars hade varit tvungen att ägna hela kvällarna åt. Åtminstone om man är produktiv nog att gå upp i tid på morgonen istället för att väckas i panik av ringklockan! Och det är ju förstås jag. Det är därför jag aldrig råkar ut för pinsama saker saker som att yrvaken & halvnaken öppna dörren för två unga svenska bredbandskillar. Eller hur var det nu? Ps: absolut inte typiskt mig!


Hursomhelst så har jag precis skickat in en helt förfärlig uppgift där man skulle förklara diverse energiomvandlingar via ett inspelat videoklipp och maila läraren. På tal om pinsamt alltså. Förstår inte riktigt varför det alltid måste ligga ett tungt iq-fiskpinne-lager över mig i dessa videoklipp, medan jag åtminstone personligen anser att mina skriftliga uppgifter håller en avsevärt mycket högre kvalitet.


Nu ska jag ge mig in i en historiediskussion där jag ska svara på om jag tror att krigen mellan kristna och muslimer på medeltiden påverkar vår syn på islam idag. Rent spontant så tänker jag att vår syn på islam främst grundar sig på de vansinniga kulturskillnader som finns mellan oss västländer och de länder där islam praktiseras, och deras väldigt omoderna och outvecklade syn på sin religion, för att inte tala om okunskapen. Detta i kombination med vårt lands katastrofalt misslyckade integrationspolitik tror jag är det som i första hand ligger bak vår syn på islam. Men kanske jag faktiskt borde läsa de bifogade texterna innan jag uttalar mig närmare

.

Födelsedagsfirande!!!!

Idag har Emil varit helt i 100. Full fart och sådär allmänt hög på livet. Tror rent generellt att han haft en väldigt bra födelsedag!

På dagis hade han fått krona (som har iofs bara hade haft på sig de få millisekunderna som krävs för att hinna knäppa en halvupplöst bild), och sen hade alla barnen druckit smoothie. När vi kom hem väntade det STORA paketet: en stor grön traktor med släp som han lyckligt.kört runt med mer eller mindre hela eftermiddagen.

Så kom Dans mamma förbi med paket efter paket till både mig & Emil vilket resulterade i fuuull extas. Han fick bland annat en blå, pratande kanin som leker kurragömma med dig - på riktigt! Han räknar, Emil gömmer sig, och så ska kaninen leta. Helt ärligt så låg kaninens lokalsinne snäppet under mitt, vilket inte direkt är 10/10. Men ändå - cool pryl!

Just det, jag & Emil har bakat kladdkaka också! Tyvärr så blev det mest ugnsvärmd smet men där skyller vi på Dan!







EMIL TVÅ ÅR!!!!

Hurra hurra hurra!

Imorse tassade jag upp alldeles löjligt tidigt och fixade en bricka med kaffe, saft, kakor och mackor. Mitt i allt så fick hans dopljus stå! Sedan smög jag tillbaka in i sovrummet och fick med mig en väldigt yrvaken influensaman upp ur sängen. Minst sagt imponerande!

Och så var det dags: grattissång, paket och massa kärlek till en förvirrad liten pojke. Han fick två småpaket nu på morgonen, varav ett var från mormor & bestefar. "Biiiii" sa han lyckligt när han såg den inslagna förpackningen vars form han garanterat kände igen från tidigare små-bilar han fått! (sjukt smart unge!). Av oss fick han ett litet matlagningssett till sitt kök vilket ledde till att vi fick smaka på en hejdundrandes massa delikateser som ägg med ketchup och stekt citron!



(jag vet att bilderna är vända på fel håll men den dumma appen bråkar med mig så ni får helt enkelt vända på huvudet alternativt datorn!)










Hmmm...

Dethär med bilder och radbyten är nog något som jag måste forska vidare i. Typiskt!



Äntligen....

....finns det en blogg.se-app för android och det var väl banne mig på tiden!

Kanske inte så att det kommer skrivas några romaner då det krävs x antal yogaandningar per mening för att hindra att telefonen flyger in i väggen. Kanske jag helt enkelt bara borde lära mig att trycka på rätt bokstav?

Men ett litet pytteinlägg här & där kan väl inte vara sådär väldans svårt att få till?

Nu är det snart natti-natti som gäller här i huset. Imorgon ska vi upp extra tidigt, för det är nämligen ingen vanlig dag - det är Emils tvåårsdag!! Då vankas det sång, kakor och presenter på sängen och sedan bär det av mot ytterligare firande på dagis. Åh, jag kan verkligen inte fatta att han har blivit så stor. För två år sedan låg jag mitt i krystvärkar på sjukhuset vid denna tiden och hade väl närmast gett upp hoppet om att jag skulle komma ifrån detta levande. Och nu har jag världens härligaste lilla pojke. Livet är galet!










RSS 2.0