Jag mår iiiiiilla

Jag mår illa. Jag vill spy. Uuuh. Jag mår illa. Jag vill spy. Så det åtminstone känns lite bättre efteråt. Jag mår illa. Jag vill lägga min under täcket och sova igen. Och spy. Men det är dags för jobbeli-jobb och idag är det karneval på dagiset. Haha. = alla ska klä ut sig och så ska vi leka lekar och slå sönder en katt så det ramlar ner godis? Mycket underhållande säkert.

Nu har vi bokat tid för privat vul (vaginalt ultraljud) eftersom att min läkare inte vill ge mig något och att det är onödigt att oroa sig. Han är en idiot. Men 1000kr är det värt, för på måndag får jag veta om vår bebis lever! :D
Är dock relativt nervös för min manliga (!) gynekolog, och jag som liksom aldrig ens varit hos någon gynekolog förut. Hmmm. Googlade lite och fick läsa något som var tänkt som lugnande: "Läkaren för in en vaginalscanner i slidan. Scannern är oftast inte tjockare än en tandborste. Det kan kännas lite obehagligt men gör absolut inte ont. Sedan rör läkaren scannern i slidan tills man har har funnit fostret."
UUUUURSÄÄÄÄKTA!!?!?!??!?!???!?!?!?!??!! TANDBORSTE? Eh....

Familjebil, check

Tänk om min bebis är död. Tänk om min bebis är död. Tänk om min bebis är död. Åå. Risken för missfall är tydligen störst i vecka 9-11. Själva missfallet sker dock ofta tidigare med sen ligger bebisen kvar död inne i magen tills vecka 9-11 när allt kommer ut. Uuh. Det är ungefär så jag känner det nu. Det ligger säkert ett lik inne i min mage och bara väntar på att få blöda ut. Gud vad äckligt.

Fast hade det varit så så hade jag kanske inte nyss behövt rusa till vasken för att misslyckas med att spy efter att ha druckit en halv klunk oboy? Och hade det varit så så hade jag kanske inte betett mig som ett totalt cp mot Jonny dygnet runt. Hmmm?

Vi har köpt ny bil. Tydligen! Och lägg märke till "vi-et" i meningen. Hahaha. Jag äger liksom halva. Komiskt som bara den. Samma dag som jag tog mitt positiva test så började Jonny googla familjebilar. Detta var nog egentligen mest en väldigt bra anledning för honom att "få lov" att köpa ny bil. Fast jag fattar ju själv att varken barnstol eller vagn hade fått plats i den gamla mini-bilen.

Hade visserligen inte planerat att använda större delen av mina sparpengar till just en bil. Fast trygghet och säkerhert kändes ju relativt prioriterat. Och så är jag lite för förtjust i att se Jonny lycklig. Otroligt gulligt när försäljaren med stor entusiasm stod och beskrev den gigaaantiska motorn i en av kombi-bilarna och hur många hästkrafter och bla bla bla den hade och hur otroligt kul den var att köra och Jonny svarade att det var bättre med den andra bilen för att att den var säkrare och det var viktigare för barnet.

Jahapp. Igår var det alla hjärtans dag och romantiskt som tusan. Men det kan jag berätta om någon annan gång. (eller inte.......!)

"..och tänker på hur bra jag har det. Jag har världens bästa flickvän, snart barn och snart nästan ny bil också. Jag älskar dig mest på denna jord".

Läkarbesök nr 1!!!!!

Jahapp! Nu är jag nysshemkommen från det första läkarbesöket i min graviditet. Herregud. Känns helt sjukt bara att uttala orden. Hon jag ringde och bokade tid hos hade sagt att jag skulle ta med mig ett urinprov. HAHA ursäkta liksom? Skulle jag sitta och kissa i vadå för någonting hemma och sedan släpa med mig denna.... kopp?, flaska?, skål?, burk?...? med kissluktande kissfärgat kiss till läkarmottagningen. Det kunde hon ju på ett ungefär glömma.

Så när jag väl kom till receptionen och hon frågade om jag tagit med mitt prov så förväntade jag mig närmast en utskällning för mitt "eh, nja, jag tänkte att jag kunde ta det här...". "Javisst", kvittrade hon. Toaletten är där och säg till om du inte hittar kopparna. Eh? På vilket sätt skulle det vara ENKLARE eller SMARTARE om jag tagit testet hemma? Nåväl...

Sedan fick jag ta en fasansfull mängd blodprov. Typ 8 stora fulla rör. Uuh. Och prata med min söta doktor som kommenterade hur glada & nöjda vi såg ut! En viss skillnad mot vårt förra besök ett halvår tidigare när vi satt i samma stolar men på gråtnings-gränsen och undrade varför vi inte blivit gravida ännu....

Sitter nu och bläddrar i en gigantisk bok som vi fick med oss hem. Jättefin där det står om allt som händer varje vecka med bilder och allt. Enligt denna boken är vår bebis nu (vecka 7)...eh... fruktansvärt ful. HAHA. Men den har näsborrar och är lika stor som en liten böna. Och arm & benknoppar som ser ut som paddelåror. Ååhå.

Hoppas den lever. Är så orolig för missfall. SÅ orolig.

RSS 2.0