Första jobbdagen!

Var riktigt kul att jobba idag. Jobbade visserligen bara extra på ett serveringsställe, men ändå! Helt slut i kroppen blev jag. Sist jag var där var i åttonde månaden och vissa av de anställda hade inte ens förstått att jag var gravid (!). Fick jättemycket ansvar och de verkade minnas mig som lite mer erfaren än jag egentligen är. Men jag klagar inte!

Emil verkade också ha haft en toppendag på pappas jobb och charmat sönder alla! Han hade gått från knä till knä, fått massvis med uppmärksamhet, visat upp sina krypfärdigheter och fått tugga på klockor (!) och lite allt möjligt. Bättre blir det inte i Emils värld! Men nu borde vi verkligen sova. Misstänker att Emil inte riktigt förstått det där med att helger betyder sovmorgon ännu.

Jobb, jobb, jobb..

Jahapp. Då var det slut på de mysiga bonus-familje-dagarna som vi inte riktigt räknat med att få. Dags att återgå till den riktiga världen med jobb och allt som hör därtill. Men jag ska nog överleva, och om bara några ynka timmar är det helg igen! :)
Jonny har tänkt åka ut med Emil till sitt jobb och hälsa på, och jag vet att han längtat jättemycket efter det. Dagen till ära är Emil därför uppklädd i "i love dad"-kläder, haha.


 Emil leker med duplo!


Filmstjärnan Emil!

Hahaha... hittade en länk på familjeliv.se där man kunde göra en egen film med sina barn, och skicka in till Nickelodeon. Gjorde en med Jonny istället och hade hur roligt som helst åt den i åtminstone en halvtimme. Sen tyckte han att jag skulle göra en med Emil istället.




Sänkt säng!

Nu har jag precis nattat Emil - i sänkt säng för första gången. Det känns inte alls långt borta att han börjar resa sig upp, och vi vågar inte längre ha på vårt samvete att han helt plötsligt en natt ramlar över kanten bara för att vi varit för lata för att sänka botten.

Det negativa är däremot att han inte längre kan se oss från sängen när han vaknar. Innan har vi legat i jämnhöjd med varandra, och nu är han helt plötsligt nästan helt nere på golvet. Men det är lika bra att vänja sig. Om inte allt för länge är det dags för honom att flytta in på sitt egna rum. (hjälp)


 


Trädgårdspyssel!

Mysig dag! Vi var uppe tidigt och kom ut lagom tills solen var som starkast. Emil låg i skuggan och pillade lite med sina bilar medans jag lemlästade hela trädgården i jakt på maskrosrötter i bikini (alltså jag i bikini, inte maskrosrötterna!). Herregud, insåg att vi förmodligen har mer maskrosor än gräs. Helt otroligt. Nu består mer eller mindre hela gräsplätten av jordfläckar. Inte sådär värst snyggt!
Under tiden demonterade Jonny staketet och drog upp alla plintar. Nu gäller det bara att vi får tid till att ta oss ut och köpa nytt staket, som helst inte ska ruttna sönder!

Efteråt bakade vi kladdkaka och la oss framför TVn. Njuter i fulla drag av de här extradagarna vi får tillsammans, hela familjen. Det är så värt det! :)


Barnvagnsbio!

Det blev bio på oss idag! "Water for Elephants", hette dagens film och var faktiskt helt ok. Men jag är egentligen en sådan som inte bryr mig så väldans mycket om hur pass bra filmen är när jag är på bio. Bara det att krypa upp i en biostol med godis och någon man tycker om är mysigt så det räcker och blir över.

Emil hann med att både leka på golvet
, äta macka och ett gäng majskrokar, sova och flörta lite med flickan som satt brevid - så han var också nöjd. Lilla charmören!


Uppe med tuppen!

Pågrundav påsken och all ledighet så har jag inte riktigt fått klartecken om när jag ska börja jobba igen. Tvivlar egentligen på att det blir idag men ifall-ifall så ställde jag ändå klockan tidigt. (herregud, minns knappt när jag senast vaknade av en väckarklocka?). Tog med mig Emil upp så även om jag nu skulle vara ledig så ger jag åtminstone Jonny lite sovmorgon. :)

Så nu ligger Emil och tittar på hans favorit: melodifestivalsrepris. Massa musik och lampor i all världens färger, kan det bli bättre? Hoppas lite i smyg på att ingen ringer från jobbet. Skulle vara så himla mysigt att gå på barnvagnsbio tillsammans idag!


Familjetid!

Dagen har flytit på jättefort och vi har knappt hunnit med något av alla de sakerna vi tänkt göra idag. Men vi har myst lite i lekparken, tagit ett långt bad med MASSA plaskande över hela golvet och byggt lejonhus med duplo. En riktig familjedag!

Emil har blivit så söt nu. Varje gång han ålar så skjuter han rumpan högt, högt upp i vädret och helt plötsligt vajar han till i krypställning. För bara några veckor sedan kunde han knappt ta sig en centimeter framåt. Snart får någon stanna tiden, för jag hinner faktiskt inte med. :)

Han ger så mycket kärlek numera så det är inte klokt. Blev alldeles full i skratt när jag var påväg upp för trappan häromdagen och fick syn på Emil som borrat sig fast mot gallret för att se vem som var påväg upp:





Påskdagen!

Nu har vi precis varit inne i Oslo och lämnat av Jonnys familj. Måste säga att vi verkligen haft kanon-tur med vädret. Sol & sommar varje dag. Däremot kan jag knappast säga att Emil varit på något solskens-humör. Men med tanke på att jag idag upptäckte att han inte bara har en, utan två nedre framtänder påväg ut så kanske det inte är så konstigt. Det är inte lätt att vara liten. :)

Igår var det påskafton och vi firade med lite traditionell svensk påskmat. Till och med Emil fick smaka! Efter den vanliga 1,5 portionen gröt och fruktefterätten tryckte han dessutom i sig en hel potatis, en köttbulle, en prinskorv och tillochmed lite sill (!). Äta, det kan han!

 


Glass vid vattnet!

Nu har Jonny påbörjat sin påskledighet, som efterföljs av tio veckors pappa-ledighet; så han är minst sagt glad! Känns jättekonstigt att jag ska börja jobba redan nästa vecka. Men lite kul ska det också bli. Saknar alla barnen på dagiset!

Idag var ännu en fin sol-dag (trots blåst..) så vi tog en tur ner till Union Brygge och köpte glass. Efteråt promenerade vi runt lite i Drammen och tittade. Härligt att man äntligen kan gå ute i klänning utan att förvandlas till en isbit.
När vi kom hem fick Emil premiär-testa lekplatsen som ligger precis brevid huset. Jättekul att gunga, åka rutchkana och leka i sanden. Tippar på att vi kommer spendera en hel del timmar där i månaderna som kommer.

 

 





Mysigt med trädgård!

Nu när sommaren är på intåg så känns det extra roligt att ha en liten trädgård. För titta vad fint allting börjar slå ut nu. Knoppar och blommor precis överallt.
Nu har vi dessutom varit ute på plantagen och inhandlat det viktigaste av krattor, borstar, maskrosupplockare osv. Bara grillen som saknas. Och utemöbler. (och ganska så mycket annat också, om man nu ska vara petig..)

 
 


DUKTIGA KILLEN!

 


FÖRSTA TANDEN!!!

Äntligen har vi fått svaret på varför Emil varit ledsen och otillfredställd de senaste dagarna. Idag kände jag för allra första gången något vasst i underkäken på honom: EN TAND (eller ja, en påbörjan till en åtminstone)!!! 
Han grät och grät och grät i bilen och när vi väl insett anledning så svängde vi snabbt som attan in på apoteket och köpte smärtlindring till tandköttet - som hjälpte!

Stora killen med tänder och allt! :)






Lång dag i Svinesund

Blev en låång dag med gränshandel tillsammans med hundratals köpgalna norrmänn som var på jakt efter att fynda påskmat till svenska priser. Vi fick tag på en hel del saker, bland annat en hel låda med dammsugare, som ska avnjutas ikväll tillsammans med en film. JACKPOTT!
   På hemvägen fick Emil testa något helt nytt, som inte heller finns i Norge: MAJSKROKAR. Haha, han blev helt galen efter dem och kladdigt som tusan blev det.

Det är lite roligt för Jonny har helt oväntat blivit superengagerad i råttorna. Han lägger ner hjärta och själ i att se till så att maten vi ger dem delas upp 100% rättvist och anklagar den ena råttan för att vara glupsk och sno allting och planerar för fullt hur, när och var vi ska ta ut dem och leka med dem.


Spännande med råttor!

Imorse fick Emil hälsa på råttorna, Berit och Bodil. Precis lagom i tid till att Jonny hann få panik över att Linnéa inte alls lagt med någon informations-lapp så hittade vi världens överraskningspåse med både instruktioner, chips, choklad, enormt påskägg med godis och dessutom kläder till Emil. OJ! Herregud, tack!



 

 


MASSA FINA SAKER!

Imorse när Emil slog upp ögonen 07.20 gjorde vi ingen ansats till att försöka få honom att somna om. Vi har nämligen planerat in en heldag på Nordby köpcentrum, precis över svenska gränsen så planen är att komma iväg så tidigt som möjligt!

Nu är det snart dags för frukost men jag ville bara passa på att visa allt fint som Emil fått:


 
Jättefina & mjuka Bamsebyxor av farmor!


Högar och åter högar med jättefräscha och knappt använda kläder och skor från Jonnys mammas kollegeas son, som också heter Emil! Alltså: från Emil till Emil.
TACK SÅ MYCKET EMIL, säger Emil.



Emils första bilar, som dessutom kan byggas ihop till ett långt tåg. TACK farmor & faster! 


Påskpyntat!

Idag har vi påskpyntat och gjort det lite fint hemma. Är verkligen ingen påskfantast men lite mysigt är det och det känns lite extra kul att fira högtiderna nu när Emil finns. Men några dukar, ljus, lite servetter och godis fick räcka. Påskris verkar tyvärr omöjligt att få tag på i Norge. Kanske sätter en fjäder i någon krukväxt istället.

Nu är Jonny påväg in till Oslo för att hämta sin mamma & syster som kommer med tåget från Stockholm. Hela påskveckan ska de vara här. Blir mysigt med besök och roligt för Emil att lära känna sina släktingar bättre. Med sig tillbaka har han också en råttbur. (!). Vi ska nämligen passa Linnéas råttor medans hon är i Stockholm över påsk. Kan ju bli spännande!

 
 


Fredagsmys!

Har varit helt besatt på tanken på dammsugare i flera veckor. Lite synd eftersom de är supersvåra att få tag på här i Norge (förutom i svensk-shoppen på ikea, haha). Men idag fick Jonny ett ryck och åkte från butik till butik och i fjärde butiken fick han napp. Åh!

Så nu ska vi snart mysa ner oss i soffan med dammsugare och chips! Fredagsmys. Städa inför besöket kan vi ta imorgon. Vi har förresten ändrat Emils läggtid från nio, som var på tok för sent, till åtta nu. Så helt plötsligt har vi all världens tid tillsammans på kvällarna, bara vi två.

EEEEEEMIIIIIIIL!!!!!!

Imorgon får vi storbesök i form av Emils farmor & faster! Därför fick jag för mig att ge mig på projektet rengöra-öppna-spisen. Hade burit upp hink med vatten, svamp, medel, handduk och börjat skrubba & spraya som bara den när jag tydligen miste fokus och vände bort blicken i ett par sekunder. Snabbt som attan var Emil framme och vad lyckas han med om inte det otroliga: välta hinken!

ALLT sotsvart (bokstavligt talat) vatten flög ut över hela golvet, över hela honom och hela mig.
Jättekul, tyckte Emil. Hans mamma var mindre road. Kanske man skulle investera i en snickerboa?



Stackars liten!

Usch, idag har verkligen inte varit någon bra dag för Emil. (eller mig..). Han har varit störtförtvivlad och gråtit och skrikit mer eller mindre hela dagen och ingenting jag gjort för att trösta har hjälpt. Så maktlös man känner sig! Tippar på att det antingen var magen som krånglade eller de fördömda tänderna som är påväg upp.

Men efter en alvedon slappnade han av och lyckades somna för ett par timmar.
När han vaknade var han fortfarande lite alvedon-drogad och ville bara mysa i famnen. Nu ligger han åtminstone och sover för natten. Får hoppas det onda har gått över tills imorgon. :)


 
Såhär glad kille hade vi igår!


Dålig dag på jobbet?

Mötte världens buttraste busschaufför idag påväg in till stan. Tydligen har de bytt kortsystem nu så när jag krånglat på vagnen och glatt struttat fram med mitt traditionella kort muttrar chauffören något surt om nya kort. Han suckade och stönade och betedde sig som om det var en 25öring från 1800-talet jag sträckt fram till honom. Kände mig jättedum och började fundera på när jag senast åkt buss, eftersom jag missat detta helt!

När jag kom fram såg jag stora plakat i busskuren. Nytt biljettsystem: från 11 april. Herregud, de nya korten hade funnits i TVÅ dagar. Är det verkligen nödvändigt att dumförklara en stackars förvirrad, ung mamma för att hon inte åkt buss på två dagar?

När vi sprungit klart och fixat allt vi skulle satte vi oss i solen och delade på en banan medans vi väntade på Jonny. SÅ OTROLIGT MYSIGT. Jag vill ha denna årstiden föralltid.



Drammen!


IQ-test

Emil ligger och sover sin förmiddagslur och jag hade absolut ingen lust i världen att stryka lakan. Istället har jag roat mig med Mensas provtest som jag hittade på internet.
   Haha, tydligen tillhör jag inte de 2 intelligentaste procenten som kvalificerar sig till deras förening (suprise, suprise..) men jag får vara glad över att jag åtminstone ligger över genomsnittet. Alltid något!



Resultat
Din IQ beräknas vara:
116

Detta motsvarar 85:e percentilen, dvs 85% av befolkningen har en IQ mindre än 116.
För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.

Sannolikheten att du kvalificerar dig för medlemskap i Mensa är liten.


Present från Malmö!

Igår fyllde Emil som sagt 6 månader. Ett helt halvår. Halvägs till första året. Jag är verkligen chockad över hur snabbt tiden har gått, samtidigt som det är svårt att föreställa sig en tid innan han fanns.
Vad meningslöst!
Han fick fint paket av mormor & bestefar som var väldigt spännande att öppna (med lite hjälp).

En jättefin tjocktröja som blir helt perfekt i vagnen de dagar då det är för varmt för jacka!!!! TACK!

 
 


SOMMARKÄNSLA!

"GIIIISSA vad jag gör? Jag solar i bikini på balkongen"
Ringde Jonny bara för att berätta! Mitt i samtalet ringde min mamma på hemtelefonen och hon fick samma inledning. Helt otroligt! Men vi får passa på att njuta idag, för imorgon väntas +5 och regn.

Emil njöt också av att torvla runt i skuggan och leka med herr duploelefant! Att få barn på hösten måste vara det absolut mest perfekta. Nu när han blivit så stor att han börjar intressera sig för allt runtomkring så är det så pass varmt att han slipper knökas in tjocka vinterkläder och vantar. Tusen gånger lättare att urforska världen då!


HIPP HIPP HURRA!!!

Idag fyller Emil 6 månader. <3

 



Barnsäkrat!

Nu har vi äntligen varit på IKEA och införskaffat oss en grind till trappan! Något vidare snygg är den inte och jag längtar tills den dag vi slipper ha den men ÅH vad skönt! Ett stort lyft mot alla de tidigare konstallationer vi ställt i öppningen för att han inte ska råka flyga ner för trappstegen.
Nu kan kan åla hur mycket som helst utan att vi behöver oroa oss! :D

Visserligen märkte jag en annan sak idag: han har börjat intressera sig för kontaktuttagen och vill gärna fram och pilla i dem. Nu ska det väl mycket till för att han lyckas stoppa in en skruvmejsel eller något i båda hålen samtidigt men det är bäst att ta det säkra före det osäkra och säkra, så det blir nog en ny tur till IKEA snart. Dessutom är det bara en tidsfråga innan han lär sig pilla upp lådorna i kök och vardagsrum.


Picknick i Frognerparken!

Först och främst måste jag säga att HIPPHURRA vilken tur vi hade med vädret! Allt förutom kortärmad klänning kändes överflödigt och Emil kunde ligga rätt i gräset och leka. Äntligen, äntligen, äntligen!

Hade en jättemysig dag med jordgubbar, bullar och kubb-spel i en av Oslos mysigaste parker! 
Efteråt följde Gabbi lite spontant med hem på filmkväll och vi fick äntligen användning för paketet med gästtandborstar vi köpte på ullared sist, till folk som glömmer ta med egen. Praktiskt!


 

 


Lördag!

Godmorgon! Imorse gav Emil oss sovmorgon fram tills nästan tio. Perfekt tid att gå upp enligt mig! Sådant som förr hörde till standard men som på sista tiden blivit mer och mer ovanligt. Nuförtiden tar han gärna morgon vid åtta-nio-tiden. Vilket i och för sig är helt ok det också. Jag trodde nämligen det var 04.30 som gällde från dag ett som småbarnsförälder.

Idag ska jag & Emil in till Oslo! Carro är i stan och hälsar på Linnéa & Gabbi så vi ska ha picknick i Frogner-parken. Mysigt! Hoppas bara på varmt väder!!!

Mammadagarna rinner ut...

Idag slog det mig att jag bara har två veckor kvar på min första omgång i mammaledigheten! Hjälp. Redan efter påsk ska Jonny plocka ut sina tio pappa-veckor och då måste jag tillbaks på jobb såvidare vi inte har tänkt leva på vatten och knäckebröd, samt hyra ut huset och flytta in i garaget. (hm, kanske värt det?)

Jag trivs jättebra med mitt jobb så lite mysigt blir det nog att komma tillbaka, men svårt som tusan att lämna kvar mina killar i sängen varje morgon och sen inte se dem på hela dagen. Men folk har väl överlevt värre saker genom tiderna.
Får motivera mig med att tio veckor går ganska snabbt. Sen är det mitt i sommaren och min mammaledighet fortsätter - för ett bra tag framöver!


 
Skulle göra vad som helst för dig!


Välkommen våren!

Såhär såg det ut innan jag åkte:



Och såhär när jag kom hem: (hurra, hurra, hurra!)


Bäst & Sämst!

Emils favorit under resan:
Besöket på Malmborgs när vi hälsade på mormors alla kollegeor. Han var på sitt absolut bästa humör och charmade sönder alla tanterna! Roligast var att han lyckats trassla in sig i snöret på vanten och satt och rörde armen fram och tillbaka för att bli kvitt det. "MEN OJ, vad framåt han är! Han kan ju redan vinka", utbrast någon. "Ja, han är ju sötare än mitt barnbarn". (är det ens tillåtet att säga så?)

Emils sista-favorit under resan:
Släktkalaset, tyvärr. Tror det blev alldeles för mycket folk så han blev lite förvirrad och orolig. Trodde han var trött så vi gick ner till sovrummet, men såfort vi var nere var han hur pigg och glad som helst igen. Lagom är bäst, tycker Emil!


En av mina favoriter - fondue-middagen på Elysée!

  
Lek med duplo & upptäcktsfärd under bord och stolar blev två nya favoriter!


Annars är sno-nappen-ur-mammas-munn en favorit-klassiker!

 
Min syster hade ny kamera så det blev många bebis-bilder


Heldag med mormor!

Den sista heldagen i Malmö hade jag satt av till lite kvalitetstid med min mamma. Vi åt jättegod lunch på ett litet mysigt café i Limhamn (hade jag bott i Malmö hade jag nog ätit lunch ute varje dag. världens godaste bakad potatis med kycklingröra och massa sallad för 60kr. i norge kostar det nog minst 160..)

Efter lunchen tog vi bussen till stan och tittade lite, och Emil fick fina presenter av sin mormor. Sen gick vi till kungsparken och matade fåglar, som t.o.m. åt ur händerna på oss! Jätteroligt, tyckte Emil i början och skrattade när alla gässen kom flygande och lät. Sedan blev det nog lite för många och mycket, och han blev rädd istället. Vädret var ändå lite sisådär så det passade bra att bege sig hemåt!



Seperationsångest!

Kvällen med Sofia, Sanne och Emelie blev jättemysig och en av de största anledningarna till att jag verkligen saknar att bo i Malmö! Jag ojade mig fram & tillbaka i evigheter på hur jag skulle göra med Emil, eftersom det blev så sent och han egentligen behövde sova.

Skulle jag;

1. Ha med honom.
Fördel: Är superobekväm och nojig inför att lämna bort honom och vill helst ha honom hos mig alltid.
Nackdel: Stor risk att han blir övertrött och gnällig, och dessutom sover han inte lika bra i vagnen som i sängen (har jag fått för mig?).

2. Vänta tills han somnade och sen åka.
Fördel: Han vaknar i princip aldrig efter han somnat.
Nackdel: Skulle inte komma iväg förren efter nio.

3. Åka och låta min familj få chansen att vara barnvakt.
Fördel: Absolut smidigast. Jag skulle komma iväg tidigare och kunna ägna mig till 100% åt mina kompisar.
Nackdel: Inte kunna släppa oron över hur han har det, även om jag vet att han är i goda händer.

Slutade med att jag väntade tills det nästan, nästan var dags för honom att sova, bytte om till pyamas på honom och därefter nästan blev utkastad ur huset efter ett "men är det verkligen SÄKERT då?" för mycket.



Mammas prins!


Hemma igen!

Emil ligger och babblar lite uttråkat i vardagsrummet så jag ska snart gå ut dit. Tänkte bara titta in lite snabbt och säga att vi är hemma igen. Galet mycket snö har smält bort och vi börjar äntligen se hur vår trädgård ser ut. Spännande!

Flygresan gick jättebra denna gången också. Emil var jättetrött men åt lite medans vi väntade på att planet skulle lyfta. När vi väl började rulla bytte jag ut maten mot en napp och innan vi var uppe i luften sov han. Det fortsatte han med under hela resan. Jätteskönt att det gick så bra!

Berättar om den i sista tiden i Malmö sen. Jättetråkigt att kameran inte fick plats i mitt ynka handbagage, men jag ska försöka sno lite bilder av min syster!

Släktkalas!

I söndags hade vi släktkalas för min syster! Jättemysigt och lite extra kul när man bor i ett annat land och inte träffar släkten så ofta. + att vi nu startat den nya generationen när både jag och min äldsta kusin fått barn samma år. Visserligen skiljer det tio månader mellan dem vilket märks väldigt mycket just nu (William springer och äter kakor, Emil ligger och sprattlar med benen och dricker ersättning), men snart kommer de kännas som jämngamla. Roligt!

Idag har jag varit på Triangeln och lunchat med min syster,
och sprungit lite i butiker. Har också varit inom ett dagis och hälsat på. För varje gång jag är i Malmö så inser jag hur galet mycket jag saknar att bo här, så det skadar ju inte att kolla upp framtida alternativ och möjligheter.

Ikväll är planen att träffa Sofia & Sanne en stund. Men hur, var och när har vi inte riktigt löst än.

Överraskningsbesök!

Idag fyller min lilla, lilla lillasyster hela arton år! Sånt kan man ju inte missa, så 04.20 imorse ringde klockan. Några timmar senare anlände vi  till Malmö precis i tid för att delta i morgonuppvaktandet med sång, fika och paket på sängen.

Var jättenervös inför Emils första flygtur, men allting gick hur bra som helst. Tror ärligt talat inte ens att han märkte varken lyft eller landning. Han tuggade nöjt på en macka och lekte lite med informationsbladet i flygsätet. Personlen av supergulliga och hade reserverat hela den bakersta raden närmast både utgång och toalett till oss, och höll en personlig föreläsning om hur man använde bebis-bältet och bebis-flytvästen. (trots att vi var sena och gaten egentligen hade stängt dörrarna när vi flåsande kom springande i sista sekunden)

Måste bara säga att det har varit så SJUKT svårt att hålla detta hemligt i flera veckor nu
, så det känns nästan skönt att hemlighetsmakeriet är över nu och framför allt - att det lyckades!
Ikväll ska vi till Elysée och äta fondue! Jättemysigt.

GRATTIS!

Framsteg på hög nivå!

Jag blev jättechockad idag! Höll på med tvätten ute i hallen och hade lagt ner Emil på golvet tillsammans med en massa leksaker. När jag var klar gick jag in med kläderna i sovrummet och fixade lite därinne. Helt plötsligt ser jag att Emil tagit sig genom hela hallen och nu dykt upp i dörröppningen. Förvånat tittar han upp och får syn på Jonnys mobil som ligger på golvet. DÅ fick han fart! Över tröskeln och raka vägen fram till mobilen.

Som sagt blev jag jättechockad! Det var först i förrgår som vi började se minsta antydan till hans framåt-ålande, och då handlade det om centimeter. Igår kanske vi nådde upp till en halvmeter. Och nu tar han sig från ena rummet till andra. Så snabbt det går när det väl lossnar! (fast det ska väl tilläggas att det fortfarande går mycket långsamt)

(för övrigt har Jonny fortfarande inte kommit med den där fantastiska första-april-hämnden han lovade mig imorse. han har väl insett att jag är oövervinnelig)


April, april!

Idag är det första april och imorse försökte jag lura Jonny med att jag var gravid igen - och han gick på det! Hahaha. Eller, först trodde han inte på mig och sen fick han panik och tyckte det var alldeles för tidigt, samtidigt som han absolut inte ville ha någon abort.

Sen somnade jag till och när jag vaknade låg han och planerade för fullt. Nu behövde vi ju större bil, och så var det ju ganska praktiskt att jag kunde behålla mina mammapengar och dessutom så har vi ju redan allt som behövs av säng, stol osv. Och så ville han flytta till Sverige.

Stackaren. Började tycka synd om honom och blev rädd att han snart skulle börja längta efter denna ofödda bebis på riktigt så jag fick se till att avslöja mitt skämt innan han gick till jobbet. Tror han blev ganska lättad och svor på att hämnas! Spännande.

Självklart vill vi båda två ha fler barn. Men inte just nu. Jonny vill gärna ha två år mellan, medans jag vill ha minst tre. Vill absolut inte ha två vagnbarn samtidigt! Men vi får väl se vad som händer i framtiden! :)



- Okej, då går jag till jobbet då.
- Jaa, var försiktig idag då. Var inte så naiv.
- Va, vadå naiv?
- Jaa, alltså tro inte på allt folk säger. Tänk på vad det är för dag idag.
- Åå, juste. Det är första april. Det kommer vara massa på radion och så. Men hejdå!
(idiot, fattar han fortfarande inte?)
- Mm, hejdå tvåbarnpappan!
kommer rusande in igen.
- Du är inte gravid? Det var bara ett skämt?


RSS 2.0